Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Genel | Antalya'da bıçakçıların Kurban Bayramı mesaisi sürüyor

Antalya'da bıçakçıların Kurban Bayramı mesaisi sürüyor

Antalya'da Kurban Bayramı arifesinde kurban hazırlıkları kapsamında bıçak bileme ustalarının mesaisi devam ediyor.

Antalya'da Kurban Bayramı arifesinde kurban hazırlıkları kapsamında bıçak bileme ustalarının mesaisi devam ediyor.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
Antalya'da bıçakçıların Kurban Bayramı mesaisi sürüyor

Kent merkezinde bıçakçılık yapan 66 yaşındaki Mehmet Şakar, AA muhabirine, dedesi ve babasının da aynı mesleği yaptığını, kendisinin ise 7 yaşında babasının yanında işe başladığını söyledi.

Mesleği yıllardır sürdürdüğünü belirten Şakar, bayram öncesinde satır ve bıçak bileme işlemlerinin arttığını ifade etti.

Normal günlerde yaklaşık 30 ila 40 bıçak bilediğini anlatan Şakar, Kurban Bayramı öncesinde bu sayının günlük 250-300'e kadar çıktığını kaydetti.

Şakar, "Kurban Bayramı veballi bir iştir. Bıçak bileme işini bilene yaptırsınlar. Bilhassa kurbanını kendi kesecek olanlar özellikle işini temiz yaptırsınlar." dedi.

Öte yandan, bıçakçılarda satır ve kesim ekipmanlarının hazırlanmasına yönelik çalışmaların akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız