Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Ekonomi | Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 124 bin 321 megavata yükseldi

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 124 bin 321 megavata yükseldi

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü, şubat ayı sonu itibarıyla 124 bin 321 megavata yükseldi. Güneş ve rüzgâr kurulu gücünün toplamı, Şubat’ta yüzde 33,1’lik pay ile 41 bin 98 megavata çıktı.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü, şubat ayı sonu itibarıyla 124 bin 321 megavata yükseldi. Güneş ve rüzgâr kurulu gücünün toplamı, Şubat’ta yüzde 33,1’lik pay ile 41 bin 98 megavata çıktı.

KAYNAK: Gazetecin
Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 124 bin 321 megavata yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, emisyonların düşürülmesi ve arz güvenliğinin güçlendirilmesi için yenilenebiliri enerjimizin merkezine koyduk. Sadece 2025 yılında yaklaşık 8 bin 200 megavat yenilenebilir enerji kurulu gücünü devreye aldık. Bu, Avrupa'daki bazı ülkelerin toplam kurulu gücü kadar bir güç anlamına geliyor. Ama bölgemizde son yaşanan gelişmeler bunun çok daha üstünde bir gücü her yıl sistemimize katmamız gerektiğini gösterdi. İnşallah yeni yatırımlarla yenilenebilir enerji alanındaki gücümüzü daha da yukarılara taşıyacağız.” dedi.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü, 2026’nın şubat ayında da yükselişini sürdürdü. Türkiye’nin elektrik kurulu gücü, şubat ayı sonu itibarıyla 124 bin 321 megavata çıktı.

Yenilenebilirin payı yüzde 62,4

Toplam elektrik kurulu gücünün yüzde 62,4’üne karşılık gelen 77 bin 556 megavatlık kısmını yenilenebilir enerji oluşturdu.

Rüzgâr ve güneşin payı yüzde 33,1

Şubat ayı sonu itibarıyla elektrik kurulu gücünde 26 bin 94 megavat ile güneşin payı yüzde 21’e çıkarken, kurulu gücü 15 bin 4 megavata ulaşan rüzgârın payı da yükseldi ve yüzde 12,1 oldu. Güneş ve rüzgâr kurulu gücünün toplamı ise Şubat’ta yüzde 33,1’lik pay ile 41 bin 98 megavata yükselmiş oldu.

Verileri değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, emisyonların düşürülmesi ve arz güvenliğinin güçlendirilmesi için yenilenebiliri enerjimizin merkezine koyduk. Sadece 2025 yılında yaklaşık 8 bin 200 megavat yenilenebilir enerji kurulu gücünü devreye aldık. Bu, Avrupa'daki bazı ülkelerin toplam kurulu gücü kadar bir güç anlamına geliyor. Ama bölgemizde son yaşanan gelişmeler bunun çok daha üstünde bir gücü her yıl sistemimize katmamız gerektiğini gösterdi. İnşallah yeni yatırımlarla yenilenebilir enerji alanındaki gücümüzü daha da yukarılara taşıyacağız.” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız