Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Ekonomi | Türkiye'de artık cari açık sorun olmaktan çıkacak

Türkiye'de artık cari açık sorun olmaktan çıkacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, üretim arttıkça ve yeni keşifler buldukça enerji faturasının düşeceğine dikkat çekerek “Türkiye'yi çok farklı bir noktaya getirmiş olacağız. Dolayısıyla Türkiye'de artık cari açık, yüksek enflasyon bir sorun olmaktan çıkacak.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, üretim arttıkça ve yeni keşifler buldukça enerji faturasının düşeceğine dikkat çekerek “Türkiye'yi çok farklı bir noktaya getirmiş olacağız. Dolayısıyla Türkiye'de artık cari açık, yüksek enflasyon bir sorun olmaktan çıkacak.” dedi.

Türkiye'de artık cari açık sorun olmaktan çıkacak

Kahramanmaraş, 16 Eylül 2025-

Bakan Bayraktar, Adıyaman’da bir dizi temaslarda bulundu. Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bayraktar, burada Türkiye Yüzyılı Buluşmaları toplantısına iştirak etti.
Kızıl Elmamız enerji bağımsızlığı

Burada bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, enerji talebinin arttığına ve kullanılan enerjinin büyük bir kısmının dışarıdan geldiğine değindi. Bakan Bayraktar, “Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye'nin enerji vizyonu şudur; Türkiye'yi ne olursa olsun, hangi şart altında olursa olsun mutlak suretle enerjide bağımsız bir ülke, dışa bağımlılığı bitirip kendine yeten bir ülke haline getirmemiz lazım. Bizim hedefimiz, kızıl elmamız budur” dedi.

2 bin 100 metre derinde sondaj

Bayraktar, Türkiye’nin petrolünü ve doğal gazını arayacağını, neredeyse bulacağını, üreteceğini ve ekonomisine katacağını belirtti. Muhalefetin eleştirilerine atıfta bulunan Bayraktar, “‘Bunlar arayamazlar, arasalar da bulamazlar, bulsalar da üretemezler’ demiyorlar mıydı? Karadeniz'in derinliklerinde karaya 170 kilometre mesafeden deniz derinliğinin 2 bin 100 metre olduğu yerde sondaj yapıyoruz. Kendi gemilerimizle; Fatih'le, Yavuz'la, Kanuni'yle, Abdülhamid Han'la sondaj yapıyoruz. Oradaki gazı buluyoruz ve şu anda Türkiye'deki 4 milyon evde kendi gazımızı kullanır hale geldi. Eskiden o gazı ne yapıyorduk? Rusya'dan, Azerbaycan'dan, İran'dan, muhtelif ülkelerden ithal ediyorduk. Dolayısıyla şimdi artık o döviz cebimizde kaldı.” açıklamasını yaptı.

Cari açık, sorun olmaktan çıkacak

Bayraktar, üretim arttıkça ve yeni keşifler buldukça enerji faturasının düşeceğine dikkat çekerek “Türkiye'yi çok farklı bir noktaya getirmiş olacağız. Dolayısıyla Türkiye'de artık cari açık, yüksek enflasyon bir sorun olmaktan çıkacak.” diye konuştu.

Akkuyu’yu önümüzdeki yıl devreye alacağız

Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşasının sürdüğüne işaret eden Bayraktar, “Önümüzdeki yıl bunu devreye alarak Türkiye'yi de nükleer santrale sahip ülkeler arasına sokacağız.” İfadesini kullandı. Adıyaman’ın bir enerji şehri olduğunu vurgulayan Bayraktar, şehirde günlük 8-9 bin varil petrol üretimi yapıldığına dikkat çekerek “Adıyaman'ın bütün ilçelerinde doğal gazımız var. Bazı beldelerde var, bazılarında yok; İnşallah onlara da götüreceğiz.” açıklamasını yaptı.

STK temsilcileri ile görüşme

Bakan Bayraktar, daha sonra Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nda STK temsilcileriyle de bir araya geldi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız