Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Kahramanmaraş’ta robotik kodlama atölyesi açıldı!

Kahramanmaraş’ta robotik kodlama atölyesi açıldı!

Kahramanmaraş Şehit İlhan Güleç Anadolu Lisesinde tam donanımlı robotik kodlama atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Şehit İlhan Güleç Anadolu Lisesinde tam donanımlı robotik kodlama atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta robotik kodlama atölyesi açıldı!

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Bu atölyeler sayesinde Kahramanmaraş olarak 2023 Eğitim Vizyonunun temel amacına uygun olarak, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış bireyler yetiştirebilmeyi, öğrencilerimizi tüketen değil üreten bireyler olma yolunda geliştirmeyi ve çocuklarımızı erken yaşta kodlama eğitimi ile buluşturmayı hedeflemekteyiz” ifadelerine yer verildi.

 

 

Açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz; “Bugün çok güzel bir işi gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Artık beden gücü ile yaptığımız her şeyin robotlar vasıtası ile yapıldığına şahit oluyoruz. Ülkemizde hızla değişen ve gelişen teknoloji sadece tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmek için Bakanımız altyapı çalışmalarını hızla tamamlıyor. Biz de Kahramanmaraş olarak elimizden gelen gayreti göstererek gerek devletimizin imkanları gerek sivil toplum kuruluşlarımız ve çözüm ortağımız olabilecek kurum ve kuruluşların imkânlarını kullanarak bu yarışta geride kalmamaya gayret ediyoruz. Bu çerçevede bugün içinde bulunduğumuz Şehit İlhan Güleç Anadolu Lisesi içerisinde 20 diz üstü bilgisayar, 20 üst düzey arduino seti, 1 adet 3d yazıcı ve sınıf donanım malzemelerden oluşan donanımlı bir robotik kodlama atölyesini açılışını yapacağız. Yine bugün Onikişubat Şehitler Ortaokulu'na, Göksun Şehitler Anadolu Lisesi'ne ve Elbistan bilim Bilim Sanat Merkezine İleri düzey Arduino setlerini de burada dağıtacağız. Ar-Ge birimi Şube Müdürümüz ve ekibine göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın ilimizdeki öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Açılış konuşmasının ardından Onikişubat Şehit İlhan Güleç Anadolu Lisesi, Şehitler Ortaokulu, Göksun Şehitler Anadolu Lisesi ve Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi müdürlerine robotik kodlama atölyesi kurulumu için 80 takım arduino eğitim seti, ileri düzey robotik kodlama seti, bilgisayar sandalyeleri ve 3 boyutlu yazıcıların teslimi yapıldı. Sonrasında Şehit İlhan Güleç Anadolu Lisesi bünyesinde hazırlanan Robotik Kodlama Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız