Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Kahramanmaraş’ta 5 bin öğrenci YKS öncesi son kez prova yaptı

Kahramanmaraş’ta 5 bin öğrenci YKS öncesi son kez prova yaptı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, YKS öncesi üniversite adaylarına yönelik kapsamlı bir deneme sınavı düzenledi. KSÜ’de gerçekleştirilen Çanakkale gezisi ödüllü deneme sınavına şehrin dört bir yanından gelen 5 bin öğrenci katılım sağladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, YKS öncesi üniversite adaylarına yönelik kapsamlı bir deneme sınavı düzenledi. KSÜ’de gerçekleştirilen Çanakkale gezisi ödüllü deneme sınavına şehrin dört bir yanından gelen 5 bin öğrenci katılım sağladı.

KAYNAK: Gazetecin
Kahramanmaraş’ta 5 bin öğrenci YKS öncesi son kez prova yaptı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik eğitim desteklerini artırarak sürdürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel öncülüğünde sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen projeler kapsamında, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için kapsamlı bir TYT deneme sınavı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş tarafından organize edilen deneme sınavı, şehir genelindeki lise son sınıf öğrencileri ile mezun gençleri Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kampüsünde bir araya getirdi. Yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığı sınavda adaylar, gerçek sınav atmosferini deneyimleme fırsatı buldu.

Gerçek sınav atmosferi oluşturuldu

Tamamı ÖSYM formatında hazırlanan TYT deneme sınavı, öğrencilerin bilgi seviyelerini ölçmelerine ve eksik oldukları konuları görmelerine imkân sağladı. Sınav salonlarından giriş prosedürlerine kadar her detayın gerçek sınav düzenine uygun planlandığı organizasyon, gençlerin sınav stresini yönetmelerine de katkı sundu. Öğrenciler için önemli bir motivasyon kaynağı olan organizasyonda dereceye giren 100 öğrenciye ise Çanakkale gezisi ödülü verilecek.

Başkan Görgel, gençlerin heyecanına ortak oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel de sınavın gerçekleştirildiği üniversite kampüsünü ziyaret ederek öğrenciler ve ailelerle bir araya geldi. Ziyarette KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ile KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan da yer aldı. Sınav öncesinde gençlerle sohbet eden Başkan Görgel, öğrencilere başarı dileklerini ileterek onların heyecanını paylaştı.

Gençlerimizin daima yanındayız

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Bugün gençlerimize gerçek sınav heyecanını yaşatıyoruz. Biz de gençlerimizin ve ailelerimizin heyecanına ortak olmak için buradayız. Şehrimizin dört bir yanından gelen 5 bin öğrencimizi bugün son provada bir araya getirdik. Gerçek sınava hazırlık yapabilecekleri bir deneme sınavı organize ettik. Bu sınavda başarılı olan 100 öğrencimize Çanakkale gezisi hediye edeceğiz. Tüm yavrularımıza başarılarla dolu bir eğitim hayatı diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Rabbim tüm gençlerimize hayırlı, başarı dolu ömürler nasip eylesin” dedi.

Öğrencilerden Büyükşehir’e teşekkür

Deneme sınavına katılan öğrenciler de organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 11’inci sınıf öğrencisi Melisa Çiftçi, düzenlenen deneme sınavlarının kendisi için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Önümüzdeki yıl üniversite sınavına gireceğim ve bu yıldan hazırlanıyorum. Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği deneme sınavlarıyla kendimi test etme ve eksiklerimi görme imkânım oluyor. Bana çok katkı sağlıyor bu denemeler. Bugün de gerçek sınav atmosferini test edeceğimiz kapsamlı bir sınava giriyoruz. Her şey gerçek sınav formatında düşünülmüş” dedi.

YKS’ye hazırlanan öğrencilerden Mustafa Samet ise sınavın kendilerine önemli bir prova imkânı sunduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki ay sınav var ve Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği bu son prova bizi sınava hazırlıyor. Gerçek sınav atmosferi oluşturulmuş, o birebir yaşatılıyor bugün. Daha önce düzenlenen deneme sınavlarına da katılmıştım, bugün de çok faydalı bir prova olacak bize. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız