Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Kahramanmaraş’ta anne ve çocuklar Rattan örgü atölyesinde buluştu

Kahramanmaraş’ta anne ve çocuklar Rattan örgü atölyesinde buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında anne ve çocuklara yönelik bir etkinliği daha hayata geçirdi. Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Rattan Örgü Sepet Atölyesi, katılımcılara hem üretme hem de birlikte vakit geçirme imkânı sundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında anne ve çocuklara yönelik bir etkinliği daha hayata geçirdi. Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Rattan Örgü Sepet Atölyesi, katılımcılara hem üretme hem de birlikte vakit geçirme imkânı sundu.

Kahramanmaraş’ta anne ve çocuklar Rattan örgü atölyesinde buluştu

Yoğun ilgi gören atölyede anne ve çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde rattan örgü sepet yapımını öğrendi. Samimi ve eğlenceli bir ortamda gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, el becerilerini geliştirirken aynı zamanda sosyal bağlarını güçlendirdi. El emeğinin ön plana çıktığı atölye, annelerle çocukların ortak bir üretim sürecinde buluşmasına katkı sağladı.

Etkinliğe iki oğluyla katılan Sevda Çam, organizasyonun çocukların gelişimine önemli katkı sunduğunu belirterek, “Çocuklarımın el-göz koordinasyonu ve beyin gelişimi için çok faydalı bir etkinlik oldu. Hem eğlendik hem de yeni bir el becerisi kazandık” dedi. Yeğenleriyle atölyeye katılan Hatice Yıldırım ise, bu tür çalışmaların çocukların sosyalleşmesi açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, etkinliklerin devam etmesini temenni etti.

Annesiyle birlikte sepet yapan Miray Gökburun da etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burada sepet yapmayı öğrendik, annemle çok eğlendik” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği atölye çalışması, annelere mutluluk, çocuklara ise motivasyon ve özgüven kazandıran bir etkinlik olarak katılımcılardan tam not aldı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız