Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Gençliğin geleceğini belirleyecek tercih bürosu!

Gençliğin geleceğini belirleyecek tercih bürosu!

Kahramanmaraş’ta Onikişubat Belediyesi ve Simya Eğitim kurumları iş birliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde Üniversitelere yönelik öğrenci tercih bürosu açıldı.

Kahramanmaraş’ta Onikişubat Belediyesi ve Simya Eğitim kurumları iş birliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde Üniversitelere yönelik öğrenci tercih bürosu açıldı.

Gençliğin geleceğini belirleyecek tercih bürosu!

“Güzel bir çalışma oldu”

 

Tercih bürosu açılışında konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Üniversite tercihleriyle ilgili şehrimizde bir ilke şahit olduk. Özellikle Üniversite öğrencisi olma yolunda aday olan öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda yönlendirilmeleri gerçekten güzel olmuş. Bu noktada eksiklerimiz vardı, bu çalışma faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“54 noktada tercih büroları var”

 

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise , “Üniversiteyi tercih edecek öğrencilerimizin mutlaka severek ve isteyerek tercihlerini yapmaları gerekiyor. Bugün Onikişubat belediyemizin ve Simya eğitim kurumlarımızın organizasyonuyla kültür merkezimizde tercih bürosu açıldı. Şuanda 54 noktada tercih büroları var. Tercih yapmak kazanmak kadar önemlidir. Öğrencilerimiz puanları ziyan etmemeleri gerekiyor” diye konuştu.

 

“40 yılınız heba olmasın”

 

Simya koleji olarak tercih dönemi boyunca öğrencilerin yanında olacaklarını kaydeden Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammed Kasap ise şunları söyledi: “Artık sınav bitti ve tercih dönemi başladı. Burada doğru tercih yapmak çok önemlidir. Öğrenciler çevresindeki kişilerin isteklerine göre tercih yapıyorlar. Bizlerde 4 yıldan bu yana öğrencilerimizin doğru tercih yapmaları adına rehberlik hizmeti sunuyoruz. Yanlış bölüm 1 yıl, yanlış üniversite 4 yıl ama yanlış meslek 40 yıl demektir. 29 Temmuza kadar bizler NFK’ da olacağız. Uzman öğretmen kadromuzla biz buradayız ve üniversite adaylarımızı bekliyoruz.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız