Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Spor | Görgel, “Ata mirasımızı gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız”

Görgel, “Ata mirasımızı gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız”

15. Bertiz Baydemirli Geleneksel Kısa Şalvar Güreş Festivali’ne katılan Başkan Görgel, “Kahramanmaraş’ımızın güreş ile olan münasebeti çok eskiye dayanıyor. Bizler de büyüklerimizden gördüğümüz bu geleneği bizden sonraki nesillere taşımak için çok büyük gayret sarf ediyoruz. Gençlerimizin ve hemşehrilerimizin güreşe ilgisini gördükçe çok mutlu oluyoruz” dedi.

15. Bertiz Baydemirli Geleneksel Kısa Şalvar Güreş Festivali’ne katılan Başkan Görgel, “Kahramanmaraş’ımızın güreş ile olan münasebeti çok eskiye dayanıyor. Bizler de büyüklerimizden gördüğümüz bu geleneği bizden sonraki nesillere taşımak için çok büyük gayret sarf ediyoruz. Gençlerimizin ve hemşehrilerimizin güreşe ilgisini gördükçe çok mutlu oluyoruz” dedi.

KAYNAK: Gazetecin
Görgel, “Ata mirasımızı gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehrin geleneksel spor kültürünün en önemli organizasyonlarından biri olan 15. Geleneksel Bertiz Baydemirli Kısa Şalvar Güreş Festivali’ne katıldı. 

Baydemirli Mahallesi’nde düzenlenen güreş festivaline; 66. Hükûmet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Şahin, Ömer Oruç Bilal Debgici, İrfan Karatutlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemür, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akıpınar, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkan Vekili Şahin Hopur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, KASKİ Genel Müdürü Necati Çalık, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ali Çam, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, oda başkanları, iş insanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Türk kültürünün köklü ata sporu olan güreş müsabakalarında 485 pehlivan kıyasıya mücadele etti. Bölge halkının büyük bir heyecanla takip ettiği festivalde Başpehlivan Emre Batuhan Karslı oldu.

Güreşe yoğun ilgi

Festivalde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Baydemirli Mahallemizde çok güzel bir organizasyon yapılmış, büyük bir emek sarf edilmiş. Kahramanmaraş’ımızın güreş ile olan münasebeti çok eskiye dayanıyor. Bizler de büyüklerimizden gördüğümüz bu geleneği bizden sonraki nesillere taşımak için çok büyük gayret sarf ediyoruz. Bu sene önce fuar güreş organizasyonu ile başlayan süreç, Boyalı’da, Kertmen’de ve şimdi de Baydemirli’de devam ediyor. Gençlerimizin ve vatandaşlarımızın güreşe ilgisini gördükçe çok mutlu oluyoruz. Bu organizasyonları hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyelerimiz artırarak devam ettirecek. Bir taraftan bizler yerel yönetimler olarak şehrin altyapı, üstyapısını yenilerken hükümetimizin yatırımları devam ederken; aynı zamanda şehrimizin normalleşmesi için spor, kültür ve sanat faaliyetlerine de önem gösteriyoruz. Hem altyapıda hem de üstyapıda belli bir noktaya geldik. Bertiz’de de Baydemirli Mahallemiz başta olmak üzere her mahallemizde önemli işler yapıyoruz. Bir taraftan yollarımızı genişletiyoruz bir taraftan köprülerimizi yeniliyoruz, sathi kaplama, sıcak asfalt serimi yapıyoruz. Buradaki konforu her geçen gün ileriye taşımak için gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki sene il merkezi ve ilçe merkezi belli bir noktada bitmiş olacak. Kırsal bölgelerimizde eksik bıraktığımız işler varsa onları da tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız