Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Bir eğitimcinin gözünden engellilik semineri düzenlendi

Bir eğitimcinin gözünden engellilik semineri düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Eğitimde Görme Engelliler Derneği ve KSÜ Engelli Öğrenci Birimi işbirliğiyle ‘Bir Eğitimcinin Gözünden Engellilik Semineri’ düzenlendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Eğitimde Görme Engelliler Derneği ve KSÜ Engelli Öğrenci Birimi işbirliğiyle ‘Bir Eğitimcinin Gözünden Engellilik Semineri’ düzenlendi.

Bir eğitimcinin gözünden engellilik semineri düzenlendi

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Kahverengi Salonda gerçekleştirilen seminere KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kadir Saltalı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Seminer programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Vekili Saltalı, asıl engelliliğin insanın gönlünde ve ruhunda ki eksiklikler olduğunu belirterek, engellilik konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan seminere katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fatma Nur Aktaş’ın yürütücülüğündeki seminere geçildi.

Seminer kapsamında Eğitimde Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş İl Temsilcisi ve Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Gazi Aslan, dernek olarak yürüttükleri çalışmalardan bahsetti.

Psikolojik Danışman Oğuz Akkaya ise ‘Eğitimde Hak Temelli Yaklaşım ve Uygulama Örnekleri’ başlıklı seminer sunumunu gerçekleştirdi.

Türkçe Öğretmeni Şule Koca da görme engelli bir birey olarak eğitim ve meslek yaşamındaki deneyimlerini aktardı.

Seminer soru cevap bölümünün ardından tamamlanırken, Rektör Vekili Saltalı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcı seminere katkı sağlayan konuşmacılara ‘Braille’ alfabesiyle yazılan katılım ve teşekkür belgelerini takdim etti.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız