Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Ayakkabıcılığın püf noktalarını mezun olduğu okuldaki öğrencilere aktarıyor

Ayakkabıcılığın püf noktalarını mezun olduğu okuldaki öğrencilere aktarıyor

Gaziantep'te ayakkabı saya dikim ustası babasının yanında mesleğe başlayan ve Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretim Bölümü'nden mezun olan 28 yaşındaki Nuri Atalay Özeren, kısmi statüde akademisyen olarak eğitim verdiği aynı bölümde öğrencilere mesleğin püf noktalarını anlatıyor.

Gaziantep'te ayakkabı saya dikim ustası babasının yanında mesleğe başlayan ve Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretim Bölümü'nden mezun olan 28 yaşındaki Nuri Atalay Özeren, kısmi statüde akademisyen olarak eğitim verdiği aynı bölümde öğrencilere mesleğin püf noktalarını anlatıyor.

KAYNAK: ANADOLU AJANSI
Ayakkabıcılığın püf noktalarını mezun olduğu okuldaki öğrencilere aktarıyor

Babasının yanında 5 yaşındayken mesleğe başlayan Özeren, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretim Bölümü'nden 2018'de mezun oldu.

Mezun olduktan sonra moda tasarım ve sanat tasarım alanlarında lisans ile yüksek lisans eğitimini de tamamlayan 28 yaşındaki Özeren, yaklaşık 1,5 yıldır kısmi statüde akademisyen olarak mezun olduğu üniversitede haftada iki gün öğrencilere uygulamalı olarak ayakkabı tasarım ve üretim dersi veriyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi'nden destek alan Özeren, üniversitenin atölyesinde makine sayısını artırarak üretimi daha nitelikli hale getirdi.

Atölyede haftada 40 çift üretilen ayakkabılar, yurt içi pazarda satılıyor.

Şimdi mezun olduğum okulda öğrencilerime ders veriyorum

Mesleğin inceliklerini öğrencilere anlatan Özeren, AA muhabiri Fevzi Kemal Karagöz'e, babasının yanında ayakkabı ipliği temizleyerek mesleğe başladığını ve kendini geliştirdiğini anlattı.

İlk olarak ayakkabı tasarımcısı olduğunu ifade eden Özeren, "Daha sonra üretim kısmında da kendimi geliştirdim. Şimdi mezun olduğum okulda öğrencilerime ders veriyorum. Uygulama atölyesinde ayakkabı üretimini ve tasarımını yapıyoruz. Öğrencilerim uygulamalı olarak gördüğünde kendilerine daha çok fayda sağlıyor." dedi.

Amacının geleceğe nitelikle ustalar yetiştirmek olduğunu anlatan Özeren, "Haftada 40 çift ayakkabı üretiyoruz fakat bu sayıyı artırıp markamızı oluşturup yurt dışına da ürettiklerimizi satmak istiyoruz." diye konuştu.

Üniversiteli ustalar yetiştirmenin güzel bir duygu olduğunu dile getiren Özeren, mesleği severek yaptığını ve öğrencilerinin ayakkabıcılık mesleğinde gelişim sağlamalarını istediğini ifade etti.

Mesleğimde çok iyi yere gelmek istiyorum

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretim Bölümü öğrencisi Ayşe Göçmen ise lisede de aynı bölümü okuduğunu belirterek, "Nuri hocamdan ilham alıyorum. Kendisi bize her türlü destek oluyor. Burada çizim, tasarım ve üretim yapıyoruz. Yemeni, spor ve bot ayakkabıları üretiyoruz. Mesleğimde çok iyi yere gelmek istiyorum." dedi.

Öğrencilerden Mustafa Döndü ise Nuri Atalay Özeren'in bilgi ve birikiminden faydalandıklarını belirterek, "İleride tasarımcı olmak istiyorum. Ülkem adına elimden geleni yapmak istiyorum. Mesleğimizi ne kadar ileri taşıyabilirsek o kadar iyi olur." diye konuştu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız