Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Alınan her karar öğretmenler odasında konuşularak alındı

Alınan her karar öğretmenler odasında konuşularak alındı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Arnavutköy'deki İbrahim Özaydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrencilerin yarışmalar için hazırladığı robotik ve dron çalışmalarını inceledi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Arnavutköy'deki İbrahim Özaydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrencilerin yarışmalar için hazırladığı robotik ve dron çalışmalarını inceledi.

Alınan her karar öğretmenler odasında konuşularak alındı

Tekin, okul binası girişinde bulunan dron takımı çalışma sahasını ziyaret ederek takımda bulunan öğrencilerle sohbet etti, yapılan çalışmalar hakkında okul müdürü Saadet Bektaş'tan bilgi aldı.

Takım öğrencileri, tasarladıkları dron ile okul içinde kurulan sahada gösteri yaptı. Bakan Tekin, daha sonra Robot Takımları Mühendislik Tasarım Atölyesi'ni ziyaret etti. Öğrencilerin tasarladıkları robotları inceleyen Tekin, öğrencilerden robotlar ve katıldıkları yarışmalar hakkında bilgi alarak kazandıkları ödülleri inceledi.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Tekin, daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi. Tekin, burada yaptığı konuşmada yoğun şekilde saha ziyareti yaparak öğretmenleri dinlediklerini belirterek aldıkları her kararın mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındığını söyledi.

Genelgelerde yer alan maddelerin de öğretmenlerle yapılan yoğun istişareler sonucu oluşturulduğunu ifade eden Bakan Tekin, fikirlerini söyleyen öğretmenlere teşekkür etti.

Bakan Tekin, Millî Eğitim Bakanlığı olarak yaşanan sıkıntılardan birinin okul inşaatları için arazi temini olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Yatırım planlamaları ve inşaatın hayata geçirilmesi için yerel yönetimlerle yakın çalışmak durumundayız. Bazen görüyorsunuzdur 'Burada niye devlet okul yapmıyor? Böyle olur mu?' diye düşündüğünüz şeylerin arkasında bir sürü hukuki başka sebep var. Bize destek olan belediye başkanları var, olmayıp bunun reklamını yapan belediye başkanları var. Bize katkı veren belediye başkanlarına teşekkür ediyoruz. Eğitim ve öğretim süreçleri, siyasi perspektifin ötesinde karar verilmesi gereken bir konu. Biz şunu söylüyoruz: Arazi problemi olmayan, üzerinde eğitim binası yapabileceğimiz büyüklükte olan, altyapısı uygun olan her yerde okul yapmaya hazır bir durumda bekliyoruz. Yatırım açısından bu anlamda sıkıntımız yok. Bir ihtiyaç varsa, arazimiz ve uygun imar düzenlemelerimiz varsa biz hemen okulumuzu yapıyoruz."
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız