Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Diğer | Yağlık mısır hasadı başladı

Yağlık mısır hasadı başladı

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 10 bin dekar alanda ekili yağlık mısır hasadına başlandı.

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 10 bin dekar alanda ekili yağlık mısır hasadına başlandı.

Yağlık mısır hasadı başladı

Kahramanmaraş, 01 eylül 2025-

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Osman Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde toplamda 10 bin dekar alanda ekili olan yağlık mısırın hasadına başlandığını söyledi.

Bölgede dekar başına yaklaşık 900 kilo rekolte beklendiğini, üründe bu yıl yüzde 25 verim kaybının yaşandığını ifade eden Erdoğan, genelde ikinci ürün olarak ekilen mısırın alım fiyatının TMO tarafından 11 bin 300 lira olduğunu kilo başına 600 lira destekle 11 bin 900 lirayı bulduğunu ifade etti.

Çiftçi Bilal Yetim ise 200 dekar alanda mısır yetiştirdiğini, kuraklığa rağmen kendi tarlasından dekar başına yaklaşık bin 400 kilo rekolte beklediğini dile getirdi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız