Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Diğer | Türkmenistan ve Azerbaycan'la yapılan anlaşmalar onaylandı

Türkmenistan ve Azerbaycan'la yapılan anlaşmalar onaylandı

TBMM Genel Kurulunda, Türkmenistan ve Azerbaycan'la yapılan anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifleri kabul edilerek yasalaştı.

TBMM Genel Kurulunda, Türkmenistan ve Azerbaycan'la yapılan anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifleri kabul edilerek yasalaştı.

Türkmenistan ve Azerbaycan'la yapılan anlaşmalar onaylandı

Kahramanmaraş, 27 Şubat 2025-

Genel Kurulda, Türkiye ile Türkmenistan Arasında Ortak Türkmen-Türk Genel Eğitim Okuluna İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi ile Türkiye ile Azerbaycan Arasında Doğal Gaz Alanına İlişkin İş Birliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi görüşüldü.

Türk devletleriyle ikili iş birliği güçlü bir birlikteliğe dönüşmüştür

Türkiye'nin, son dönemde Batı'nın aksine bütün uluslararası anlaşmazlık ve sorunlar karşısında barışı önceleyen tutumdan vazgeçmediğinin altını çizen MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, şunları kaydetti: "Türk devletleriyle hem ikili işbirliği hem de ittifak üst yapı girişimleri güvenli ve sağlıklı bir biçimde başarıyla yürütülmüş ve nihayetinde güçlü bir birlikteliğe dönüşmüştür. Bugün, Türk Devletleri Teşkilatı, 5 daimi ve 3 gözlemci üyesiyle ticaret ve ekonomiden kültüre, savunmadan eğitime, turizmden sağlığa her alanda yapılan anlaşmalar, 'dilde, fikirde, işte birlik' temel ilkesinin ete kemiğe büründüğünü çok açık ve net bir şekilde kanıtlamaktadır."

Daha sonra Türkiye ile Türkmenistan Arasında Ortak Türkmen-Türk Genel Eğitim Okuluna İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi ile Türkiye ile Azerbaycan Arasında Doğal Gaz Alanına İlişkin İş Birliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, kabul edilerek yasalaştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız