Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Diğer | Terörsüz Türkiye’nin en somut örneği

Terörsüz Türkiye’nin en somut örneği

Korucu olan abisi 1991 yılında Gabar Dağı’nda şehit düşen, 1994’te terör tehdidiyle köyünü terk eden Nadir Bilik (41), 35 yıl sonra aynı dağda petrol üretiminde çalışmaya başladı.

Korucu olan abisi 1991 yılında Gabar Dağı’nda şehit düşen, 1994’te terör tehdidiyle köyünü terk eden Nadir Bilik (41), 35 yıl sonra aynı dağda petrol üretiminde çalışmaya başladı.

Terörsüz Türkiye’nin en somut örneği

Kahramanmaraş, 04 Kasım 2025-

Gabar Dağı’ndaki petrol keşfiyle birlikte bölgede büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Ekonomik yaşam canlanırken sosyal hayat renkleniyor. Şırnak göç alan bir cazibe merkezi haline geliyor. Gabar Dağı eteklerindeki Güleşli köyünde doğup büyüyen, 7 çocuk babası Nadir Bilik de bu dönüşümün en canlı şahitlerinden biri. Bilik, terör olaylarının gölgesinde geçen çocukluğundan petrol üretimine katılmasına kadar geçen sürede yaşadıklarını anlattı.

Abisi Gabar şehidi

Bilik, 10 yaşlarında Güleşli’nin dar sokaklarında oyunlar oynadıklarını ifade ederek “Annem sabah bize süt kaynatır, ekmek pişirirdi. O kokuları, o günleri hiç unutamıyorum.” dedi. 1991 yılında kendisi 7 yaşındayken korucu olan 25 yaşındaki abisi İsmail’in şehit düştüğünü söyleyen Bilik, “Abim, 7 jandarma ile köyümüzden Gabar’ın Yılantepe mevkiine operasyona çıktı. Pusuya düştüler. Abim şehit oldu. Vücuduna 17 tane mermi isabet etmişti. 4 çocuk babasıydı.” ifadelerini kullandı.

Soframızı bıraktık

Terörün yoğunlaşmasıyla birlikte her şeyin değiştiğini belirten Bilik, 1994 yılında bir mayıs akşamı köyleri Güleşli’den zorunlu ayrılışlarını şu sözlerle aktardı: Akşam yemeğinde sofrada oturuyorduk. Cami hoparlöründen bir ses geldi. ‘Bu akşam köyü boşaltmazsanız terör köyü yakıp yıkacak.’ Soframızı bıraktık. Gecenin karanlığında köyü boşalttık. Ağlama sesleri, bağırma sesleri… Ne zaman, nerede bize silah sıkacaklar korkusu. O korkuyu, o çektiğimiz sefaleti hiçbir zaman unutmuyorum.

Şehit abisinin izinde

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla terör tehdidinden arındırılan Gabar Dağı, bugün Türkiye’nin günlük bazda en çok üretim yapan petrol sahası haline geldi. Nadir Bilik de TPIC bünyesinde operasyon işçisi olarak doğduğu topraklarda petrol üretiminde çalışmaya başladı.

Abisinin şehit düştüğü bölgede bugün sondaj kulelerinin yükseldiğini dile getiren Bilik, “Abim bu topraklar için canını feda etti. Abimin şehit olduğu yerde, şimdi Naim Süleymanoğlu kulesi görev yapıyor. Şu an Gabar’da silah sesleri, çatışma sesleri değil sondaj kulelerinin sesleri yükseliyor. Artık bu topraklarda korku yok. Üretim var, umut var. Gurur duyuyorum.” dedi.

Terörsüz Türkiye’nin en somut örneği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da Nadir Bilik’in hayat hikayesine ilişkin sosyal medyadan bir video yayınlarken “Terörsüz Türkiye idealimizin en somut örneğidir Gabar. Bir zamanlar silah seslerinin yükseldiği dağlarda bugün üretimin sesi yankılanıyor. Ürettiğimiz her bir varil petrol, bağımsız Türkiye’nin gücünü simgeliyor. Terörün karanlığı değil, artık Gabar’da emeğin ve umudun ışığı parlıyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız