Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Diğer | Bakan Tunç açıkladı! 82 bin personel kademe ilerlemesi alacak

Bakan Tunç açıkladı! 82 bin personel kademe ilerlemesi alacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bakanlık bünyesinde sözleşmeli statüden memur kadrosuna geçen personelin geçmişe dönük kademe ilerlemesine ‘Olur’ verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bakanlık bünyesinde sözleşmeli statüden memur kadrosuna geçen personelin geçmişe dönük kademe ilerlemesine ‘Olur’ verdi.

Bakan Tunç açıkladı! 82 bin personel kademe ilerlemesi alacak

Kahramanmaraş 9 Ocak-

Adalet Bakanı Tunç, Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 7537 Sayılı Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yaptığı değerlendirmede; “Bakanlığımız bünyesinde görev yapan 82 bin 202 personelimiz kademe ilerlemesi hakkından faydalanabilecek” dedi.

Adalet Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yargı kararları ışığında konuyla ilgili teklif ve talebini Bakanlık Makamına sundu.

Yapılan çalışmanın ardından Personel Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tutukevleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bakanlık Makamı tarafından onaylanan 10.09.2024 ve 20.09.2024 tarih ve 19401/26607, 2514/161675 sayılı yazılar ile Adalet Bakanlığı bünyesinde, belirtilen pozisyonda bulunan ve şartları taşıyan tüm personelin konuyla ilgili yargı kararları da dikkate alınarak intibak işlemlerinin yapılması hususunda talimat verildi ve Bakanlık, 82 binin üzerinde personelin 1 kademe alması için işlemleri başlattı.

Bakanlığımızın yargı kararları ışığında ortaya koyduğu bu uygulama aynı durumdaki tüm kamu personeli yönünden kanun değişikliği ile sonuçlanmış oldu.

950 bin personeli ilgilendiriyor

Bakan Yılmaz Tunç, 8 yıl herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara verilen ilave 1 kademe hakkından faydalanmasını sağlayan düzenleme, Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair 7433 sayılı Kanun çerçevesinde Ocak 2023’ten itibaren sözleşmeli statüden memur kadrolarına geçenleri de kapsadığını söyledi.

Bakan Tunç “Bakanlığımızın öncülük ettiği uygulamanın tüm kamu personeli yönünden kanun değişikliği ile sonuçlanmış olması memnuniyet verici bir gelişme oldu. Sözleşmeli statüde başlayarak akabinde kadroya geçen tüm kamu personeli, kademe ilerlemesinden yararlanabilecektir. Bu değişiklikle devlet dairelerinde idare ile personel arasında kamu barışı sağlandı” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız