Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | TOKİ, sosyal konut dolandırıcılarına karşı uyardı

TOKİ, sosyal konut dolandırıcılarına karşı uyardı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan 500 bin sosyal konut kampanyası ile ilgili başvuru bedeli talep eden dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan 500 bin sosyal konut kampanyası ile ilgili başvuru bedeli talep eden dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

TOKİ, sosyal konut dolandırıcılarına karşı uyardı

Sahte internet siteleri ve iletişim numaraları aracılığıyla vatandaşlara ulaşan dolandırıcıların, proje için başvuru bedeli talep ettiği tespit edildi.

Bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılırken TOKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da vatandaşlara uyarı yapıldı.

TOKİ'nin kurumsal hesapları ve yetkili bankalar dışındaki başka bir kaynağa itibar edilmemesi gerektiğinin altı çizilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı son günlerde vatandaşlarımızın sosyal konuta olan taleplerinin istismar edilerek sahtekârlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir. Sahte internet siteleri ve iletişim numaraları aracılığı ile dolandırıcılık girişiminde olan bu kişiler; e-Devlet ve TOKİ internet sitesini taklit ederek başvuru ücreti talep etmektedir.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, tıkladıkları internet sitelerinin alan adlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. İdaremizin resmi internet sayfası (www.toki.gov.tr), çağrı merkezi (444 86 54), onaylı kurumsal sosyal medya hesaplarımız ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar edilmemeli iş ve işlem yapılmamalıdır. Söz konusu dolandırıcılık girişiminde bulunan kişiler hakkında yasal işlemler başlatılmıştır.”
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız