Jandarma Genel Komutanlığı, uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürüttüğü kapsamlı operasyonlarda 24 ilde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda düzenlenen operasyonlarda yüzlerce kilogram uyuşturucu madde ile yüz binlerce uyuşturucu hap ele geçirilirken, 202 şüpheli gözaltına alındı.
24 ilde dev narkotik operasyonu
Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar; Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Hakkâri, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Tokat, Uşak ve Van'da gerçekleştirildi.
Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Analiz ve Takip Timlerinin de destek verdiği çalışmalara 1.025 narkotik ve asayiş ekibi ile 6 bin 440 personel katıldı.
Yapılan analiz ve teknik çalışmalar sonucunda sokak satıcılarının sosyal medya platformları ile mesajlaşma uygulamalarını kullanarak uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve faaliyetlerini organize şekilde yürüttüğü belirlendi.
Operasyonlarda toplam 412 kilogram uyuşturucu madde ile 367 bin 431 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Baskınlarda gözaltına alınan 202 şüpheliden 122'si tutuklanırken, 80 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulandı.
Jandarma Genel Komutanlığı, operasyonların uyuşturucu madde ticaretiyle mücadele kapsamında kararlılıkla sürdürüleceğini vurgularken, çalışmalarda görev alan Cumhuriyet Başsavcılıkları, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı personeli ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teşekkür edildi.
Sakarya’da silah kaçakçılığı ve ticaretine yönelik operasyon
Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen istihbarat destekli çalışmalar kapsamında silah kaçakçılığı ve ticaretine yönelik operasyon düzenlendi.
Yaklaşık 1 ay süren analiz çalışmaları neticesinde; Konya’nın Beyşehir ilçesinden İstanbul’a silah parçası sevkiyatı yapacağı değerlendirilen şahısların içerisinde bulunduğu araca yönelik gerçekleştirilen operasyonda; birleştirildiğinde 847 adet silah imal edilebileceği değerlendirilen 1.000 adet iç gövde bloğu, 519 adet namlu, 467 adet namlu ve fişek yatağı birleşik mekanizma ile 380 adet fişek yatağı olmak üzere toplam 2 bin 366 adet silah parçası ele geçirildi.
Operasyon kapsamında 3 şüpheli yakalandı.