Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, güvenlik güçlerinin sahadaki etkin çalışmalarının sonuç verdiğini belirterek, özellikle kişilere karşı işlenen suçlarda önemli azalma sağlandığını vurguladı.
Ünlüer, “Kişilere karşı işlenen 10 önemli suçta olay sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 azalarak 1.303’ten 1.139’a geriledi. Aydınlatma oranı ise yüzde 100’e ulaştı” dedi.
Malvarlığına karşı işlenen suçlarda da düşüş yaşandığını ifade eden Ünlüer, 2025 yılında 315 olan olay sayısının 2026’da 198’e gerilediğini, bu alanda yüzde 37,1 oranında azalma sağlandığını kaydetti.
Terör, organize suç ve narkotik operasyonları
Terörle mücadele kapsamında yılın ilk iki ayında 37 operasyon düzenlendiğini açıklayan Ünlüer, bu operasyonlarda 21 kişinin gözaltına alındığını, 7 kişinin tutuklandığını bildirdi.
Organize suçlarla mücadelede ise 3 ayrı suç örgütünün çökertildiğini belirten Ünlüer, gerçekleştirilen operasyonlarda 26 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 17’sinin tutuklandığını söyledi.
Uzun süredir aranan şüphelilere yönelik operasyonlara da değinen Ünlüer, cinayet şüphelisi bir kişi ile bir bina olayıyla bağlantılı aranan bir şüphelinin İstanbul ve Muğla’da düzenlenen operasyonlarla yakalanarak adalete teslim edildiğini açıkladı.
Narkotik suçlarla mücadelede 2026 yılı içinde 78 operasyon gerçekleştirildiğini ifade eden Ünlüer, bu kapsamda 520 kişinin gözaltına alındığını, 121 kişinin tutuklandığını belirtti.
Siber suçlar ve kaçakçılıkla mücadele
Siber suçlarla mücadele kapsamında 448 hesap üzerinde inceleme yapıldığını aktaran Ünlüer, çevrimiçi çocuk istismarı ve yasa dışı bilişim suçlarına yönelik 10 operasyon düzenlendiğini ve 1 kişinin tutuklandığını söyledi.
Ruhsatsız silah ve kaçakçılıkla mücadele çalışmalarında ise 379 kişi hakkında işlem yapıldığını ve 306 silahın ele geçirildiğini belirten Ünlüer, Kahramanmaraş’ın bu alanda Türkiye genelinde 4. sırada yer aldığını ifade etti.
Trafik ve bayram tedbirleri artırıldı
Kent genelinde trafik denetimlerinin yoğunlaştırıldığını belirten Ünlüer, yakın zamanda devreye alınacak ortalama hız tespit sistemleriyle trafik kazalarının azaltılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Ramazan Bayramı öncesi alınan tedbirlere de değinen Ünlüer, vatandaşların huzur ve güven içinde bir bayram geçirmesi için il genelinde geniş kapsamlı güvenlik planlaması yapıldığını, binlerce personelin sahada görev yapacağını ve denetimlerin artırılacağını açıkladı.
Açıklamasının sonunda kararlılık mesajı veren Ünlüer, “Devletimizin tüm kurumları suç ve suçlunun peşindedir. Halkımızın huzurunu bozanlara fırsat verilmeyecektir” ifadelerini kullandı.