Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | Kahramanmaraş’ta 16 kamu görevlisinin yargılanmasına başlandı

Kahramanmaraş’ta 16 kamu görevlisinin yargılanmasına başlandı

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan Ebrar Sitesi Güvenç Apartmanı'nda 96 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasına ilişkin 16 kamu personelinin yargılanmasına başlandı.

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan Ebrar Sitesi Güvenç Apartmanı'nda 96 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasına ilişkin 16 kamu personelinin yargılanmasına başlandı.

Kahramanmaraş’ta 16 kamu görevlisinin yargılanmasına başlandı

Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraat talebinde bulundu.

Sanık A.T, imar ve şehircilik biriminde görev yaptığını belirterek, "Memurun görev tanımı bellidir. Sanki biz müteahhit ya da mimarmışız gibi suçlanıyoruz. Suçlamaları kabul etmiyorum." dedi.

Sanık M.D, bilirkişi raporundaki değerlendirmeleri kabul etmediğini söyleyerek, duruşmadan vareste tutulma talebinde bulundu.

Sanık O.Y.D. ise harita mühendisi olduğunu ve inşaatla ilgisinin bulunmadığını ifade etti.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti.

Öte yandan, müşteki M.İ, binanın yıkılmasında sorumluluğu bulunan tüm kişilerden şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz 16 sanığın mevcut hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 13 Ocak 2026'ya erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis talep ediliyor.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız