Adana'da alevlere müdahale devam ederken, Diyarbakır ve Mersin'deki yangınlar kontrol altına alındı. Elazığ'da ise günler önce çıkan yangınla ilgili yürütülen soruşturmada bir şüpheli gözaltına alındı.
Türkiye'nin farklı noktalarında meydana gelen orman ve örtü yangınları nedeniyle ekipler yoğun mesai harcıyor. Adana'da ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürerken, Diyarbakır ve Mersin'de alevler kontrol altına alınarak söndürüldü. Elazığ'da ise geçtiğimiz günlerde yaşanan örtü yangınına ilişkin soruşturma kapsamında bir kişi gözaltına alındı.
Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Karabucak Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra söndürme uçakları, helikopterler ve çok sayıda arazöz sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Esenler Mahallesi'nde ise buğday hasadı sırasında bir biçerdöverde başlayan yangın, önce tarlaya ardından ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında yaklaşık 300 dönüm ormanlık alan ile hasat edilmemiş tarım arazilerinin de bulunduğu toplam 500 dönümlük alan zarar görürken, biçerdöver kullanılamaz hale geldi.
Mersin'in Gülnar ilçesinde Dayıcık Mahallesi Bozyeri mevkisindeki zirai alanda başlayan yangın da kısa sürede ormanlık alana ulaştı. Bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda arazöz, su tankı, ilk müdahale aracı, iş makineleri ve 4 helikopterle yangına müdahale etti. Gülnar Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdiği çalışmalar sonucunda yangın söndürülürken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
1 kişi gözaltına alındı
Elazığ'ın Keban ilçesindeki Nimri Dağı'nda 22 Temmuz'da çıkan örtü yangınıyla ilgili yürütülen soruşturmada ise önemli bir gelişme yaşandı. Keban İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Orman Şefliği ekiplerinin incelemelerinde, yangının çıkış noktasının arı kovanlarının bulunduğu alan olduğu belirlendi. Bunun üzerine arı kovanlarının sahibi H.M.Ş. gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürerken, yaklaşık 9 saatte söndürülen yangında bitki örtüsüyle birlikte iki kerpiç ev, bir bağ evi ve bahçe alanlarının zarar gördüğü bildirildi.