Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | Batman'da 19 yıllık faili meçhul cinayet aydınlatıldı

Batman'da 19 yıllık faili meçhul cinayet aydınlatıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Batman'ın Kozluk ilçesinde 2007'de bulunan cesedin Aydın Özcan'a ait olduğunun tespit edildiğini ve soruşturma kapsamında 10 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Batman'ın Kozluk ilçesinde 2007'de bulunan cesedin Aydın Özcan'a ait olduğunun tespit edildiğini ve soruşturma kapsamında 10 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

KAYNAK: Gazetecin
Batman'da 19 yıllık faili meçhul cinayet aydınlatıldı

Adalet Bakanı Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, faili meçhul dosyaların aydınlatılmasının, milletin adalete olan güveninin güçlendirilmesi bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.

Adalet Bakanlığının bünyesinde kurdukları Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının, bu anlayışla karanlıkta kalmış dosyaları tek tek gün yüzüne çıkardığını vurgulayan Bakan Gürlek, bunun en çarpıcı örneklerinden birinin Batman'da yaşandığını ifade etti.

Batman'ın Kozluk ilçesinde 2007'de bir erkek cesedinin bulunmasına ilişkin dosyanın, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının koordinesinde yeniden ele alınarak aydınlatıldığını açıklayan Bakan Gürlek, şunları kaydetti: "Batman ve Kozluk Cumhuriyet başsavcılıklarımızın kararlı soruşturması ile JASAT başta olmak üzere kolluk birimlerimizin sabırlı araştırmaları neticesinde, cesedin 2007'den bu yana hiçbir resmi işlem kaydı bulunmayan Aydın Özcan'a ait olduğu DNA incelemesiyle tespit edilmiştir. Yaklaşık 19 yıl sonra aydınlatılan dosya kapsamında elde edilen deliller, tanık beyanları, teknik takip ve saha çalışmaları sonucunda 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmış ve şüpheliler gözaltına alınmıştır. Bu 19 yıllık sır perdesini büyük bir sabır, dikkat ve profesyonellikle aydınlatan Batman ve Kozluk Cumhuriyet başsavcılıklarımıza, üstün gayretlerinden ötürü kahraman jandarma teşkilatımıza ve olayın izini süren JASAT ekiplerimize yürekten teşekkür ediyorum."

Bakan Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının güçlü koordinasyonuyla milletin adalete güvenini güçlendirmek ve kamu vicdanını yaralayan dosyaları aydınlatmak için çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

Saha çalışmalarında Aydın Özcan'ın kardeşleri tarafından öldürülüp Şat Deresi'ne atıldığı belirlendi

Kozluk ilçesindeki Şat Deresinde 5 Haziran 2007'de yüzü teşhis edilemeyen erkek cesedi bulundu. Otopsi işlemleri yapılmasına rağmen cesedin kime ait olduğunun belirlenememesi üzerine 2023'te zamanaşımı nedeniyle kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.

Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının kurulmasının ardından yeniden yapılan incelemeler ve yürütülen koordine çalışmaları neticesinde, Batman Cumhuriyet Başsavcılığının JASAT ile yaptığı çalışmalarda, cesedin Aydın Özcan'a ait olduğuna dair bilgiye ulaşıldı. Bunun üzerine Özcan'ın kızlarından alınan DNA örnekleri ile buluntu cesetten elde edilen DNA'nın karşılaştırılmasıyla cesedin Özcan'a ait olduğu anlaşıldı.

Batman'da 19 yıllık faili meçhul cinayet aydınlatıldı

Yapılan incelemelerde, Özcan'ın, birlikte yaşadığı Y.D'yi bıçakla yaralaması nedeniyle hakkında "kasten yaralama" suçundan dava açıldığı ve davanın Özcan'ın bulunamaması nedeniyle 2019'da zamanaşımı nedeniyle düştüğü tespit edildi.

Kolluk birimlerince yapılan saha çalışmalarında Aydın Özcan'ın kardeşleri tarafından öldürülüp Şat Deresi'ne atıldığı belirlendi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız