Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
33°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Türkiye'nin Pakistan'daki selzedelere gönderdiği ilk iyilik gemisi ulaştı

Türkiye'nin Pakistan'daki selzedelere gönderdiği ilk iyilik gemisi ulaştı

Türkiye’nin Pakistan’daki selzedeler için gönderdiği ve içerisinde yaklaşık 900 ton insani yardım malzemesi bulunan ilk iyilik gemisi Karaçi’ye ulaştı.

Türkiye’nin Pakistan’daki selzedeler için gönderdiği ve içerisinde yaklaşık 900 ton insani yardım malzemesi bulunan ilk iyilik gemisi Karaçi’ye ulaştı.

Türkiye'nin Pakistan'daki selzedelere gönderdiği ilk iyilik gemisi ulaştı

Aralarında gıda, battaniye, kışlık kıyafetler ve temizlik ürünlerinin bulunduğu yaklaşık 900 ton yardım malzemesi taşıyan gemi, Karaçi’deki limana demirledi.

Limanda düzenlenen törene, Sind Valisi Kamran Tessori, Türkiye’nin Karaçi Başkonsolosu Cemal Sangu, AFAD Kırşehir İl Müdürü İbrahim Avşar, Türk Kızılay Pakistan Delegasyon Başkanı İbrahim Carlos Camilo, TİKA Karaçi Program Koordinatörü Halil İbrahim Başaran ve davetliler katıldı.
 
Törende açıklama yapan Sangu, sel mağdurlarına yalnız olmadıklarını söylemek istediklerini ifade ederek, "Türk halkı sizinle. İkinci gemi 4 Şubat’ta Karaçi’ye varacak." dedi.

İçerisinde 763 ton insani yardım malzemesi bulunan ikinci iyilik gemisinin 4 Şubat'ta Karaçi'ye ulaşması bekleniyor.
 
AFAD'ın Pakistan'a yardımları

Pakistan'da geçen sene muson döneminde sel afetinin yaşandığı ilk andan itibaren yardım için hazırlıklara başlayan AFAD, 28 Ağustos 2022'de Pakistan'a ilk ulaşan insani yardım uçağını Türkiye’den gönderdi. AFAD, hava köprüsünün yanında iyilik trenleriyle de Pakistan'a yardım malzemeleri ulaştırdı.
 
Pakistan'daki çalışmaları yerinde koordine etmek ve yerelden insani yardım malzemelerini temin etme sürecini sağlamak amacıyla Ağustos 2022'den bu yana AFAD bölgede personel bulunduruyor. AFAD Başkanlığı koordinesinde bölgeye şimdiye kadar, 15 uçak, 13 iyilik treni seferi, bir iyilik gemisi gönderildi.
 
Yerelden temin olmak üzere Pakistan'a toplam 38 bin aile tipi çadır, 565 bin gıda kolisi, 2 milyon 826 bin birim tıbbi malzeme, 120 bin battaniye, yatak ve yastık, 11 bin birim mutfak seti, 9 bin birim diğer mutfak malzemeleri, 50 bin birim giyim malzemesi ve halı, 2 mobil sağlık ünitesi ve kampı ve 50 motorlu bot gönderdi.
Pakistan'da 2022'deki sel felaketi sebebiyle yaklaşık 1740 kişi hayatını kaybetti, 12 binden fazla kişi yaralandı.
 
Ülke genelinde 33 milyondan fazla kişinin etkilendiği sellerin maliyetinin 30 milyar doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız