Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Hatay’a 309 bin 872 bağımsız bölüm yapılıyor

Hatay’a 309 bin 872 bağımsız bölüm yapılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Hatay’a 220 bin 66 afet konutu, 34 bin 129 köy evi, 55 bin 677 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 309 bin 872 bağımsız bölüm yapıyoruz.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Hatay’a 220 bin 66 afet konutu, 34 bin 129 köy evi, 55 bin 677 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 309 bin 872 bağımsız bölüm yapıyoruz.” dedi.

Hatay’a 309 bin 872 bağımsız bölüm yapılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede afet konutu ve köy evlerinin yapımına vakit kaybetmeden başladı. Bakanlık; depremde en fazla hasarı alan Hatay’da da yöresel ve yatay mimariye uygun, mahalle kültürünü yansıtan afet konutları, köy evleri ve iş yerlerinin yapımına aralıksız devam ediyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Hatay’da yapılacak afet konutu, köy evi, depo-ahır ve iş yerlerinin sayısına ilişkin bilgi verdi. Bakan Özhaseki Hatay’da; 220 bin 66 afet konutu, 34 bin 129 köy evi, 55 bin 677 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 309 bin 872 bağımsız bölüm yaptıklarını belirtti.

45 bin 186 afet konutu ve köy evimizin çoğunda kaba inşaatları tamamladık

Depremlerin ardından yapımına başladıkları 45 bin 186 afet konutu ve köy evinin çoğunda kaba inşaatları tamamladıklarını belirten Bakan Özhaseki; Hatay’ı deprem öncesindeki hâlinden daha güçlü bir şekilde ayağa kaldıracaklarını vurguladı.

Kasım ayında teslim etmeye başlayacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki;Hatay’da yöresel ve yatay mimariye uygun, mahalle kültürünü yansıtan konutları Kasım ayında teslim etmeye başlayacaklarını dile getirdi.

Vatandaşlarımızla el ele çalışmaya devam ediyoruz

Paylaşımında “Yerinde Dönüşüm” projesine Hatay’dabaşvuranların sayısına ilişkin de bilgi veren Bakan Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm’ projemiz kapsamında Hatay'da başvurusu yapılan 93 bin 570 konut ve iş yeriiçin de vatandaşlarımızla el ele çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız