Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
34°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Gurbetçiler babaocağından yaşadıkları ülkelere dönmeye başladı

Gurbetçiler babaocağından yaşadıkları ülkelere dönmeye başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, tatil dönemini Türkiye'de geçirerek yaşadıkları ülkelere dönen vatandaşlarla Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, tatil dönemini Türkiye'de geçirerek yaşadıkları ülkelere dönen vatandaşlarla Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir araya geldi.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
Gurbetçiler babaocağından yaşadıkları ülkelere dönmeye başladı

Sırakaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yurt dışında yaşayan vatandaşların sınır kapılarındaki bekleme sürelerini azaltmak ve yolculuklarını daha konforlu hale getirmek için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Avrupa'ya açılan Kapıkule, Hamzabeyli, Pazarkule, İpsala ve Dereköy sınır kapılarını gurbetçi sezonu olarak nitelenen 22 Haziran-3 Ağustos tarihlerinde yaklaşık 2 milyon 508 bin kişinin kullandığını belirten Sırakaya, aynı dönemde sınır kapılarından yaklaşık 632 bin aracın giriş ve çıkış yaptığını ifade etti.

Kapıkule Sınır Kapısı'nın yolcu ve araç geçişlerinde öne çıktığını dile getiren Sırakaya, söz konusu tarihlerde yaklaşık 1 milyon 331 bin kişinin Kapıkule Sınır Kapısı'nı kullandığını aktardı.

Yaz döneminde artan yoğunluğa karşı personel takviyeleri yapıldığını anlatan Sırakaya, sınır kapılarındaki fiziki şartların iyileştirildiğini, genişletme ve modernizasyon çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Gurbetçiler dönüş yoluna geçti

Gurbetçilerin dönüş yoluna geçtiğini Kapıkule'den dün yaklaşık 4 bin 300 aracın çıkış yaptığını belirten Sırakaya, şöyle konuştu: "Türkiye'nin gümrük sahasına giren bir aracın gümrüklü sahayı terk etme süresi toplam 29 dakika. Geçmiş dönemlerde bu işlemlerin saatler sürdüğü düşünüldüğünde sürenin 29 dakikaya düşürülmesi önemli bir başarıdır.

Bu sonuç, Valiliğimiz, emniyet teşkilatımız, mülki idare amirlerimiz ve sınır kapısında görev yapan personelimizin koordineli çalışmasıyla elde edildi. Tabii zaman zaman vatandaşlarımızın bazı konularla ilgili eleştirileri olabilir. olabiliyor. Serzenişleri olabiliyor. Bazı itirazları söz konusu olabiliyor. Bir kez daha bunları yerinde gözlemlemek, yerinde tetkik etmek. Var olan bu itirazların nereden kaynaklandığını görebilmek adına Kapıkule Sınır Kapısındayız."

Sadece turistik bir gezi değil

Sırakaya, yurt dışında yaşayan Türklerin Türkiye'ye gelişlerinin yalnızca turistik bir seyahat olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bu ziyaretlerin yurt dışında yaşayan millet varlığının Türkiye ile aidiyet bağının devam ettiğinin göstergesi olduğunun altını çizen Sırakaya, "Yurt içinde yaşayan 86 milyon vatandaşımız nasıl başımızın tacıysa yurt dışında yaşayan yaklaşık 7,5 milyon insanımızı da aynı duygu ve muhabbetle kucaklıyoruz. Kendilerini memleketten uğurlarken hayırlı yolculuklar dileyecek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını ileteceğiz.” diye konuştu.


Gurbetçileri uğurladı

Sırakaya, daha sonra dönüş yolundaki gurbetçilere ikramda bulunmak ve karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm üretmek amacıyla sınır kapısında irtibat noktası oluşturan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) çadırını ziyaret etti.

Çalışmalar hakkında Birliğin Genel Başkanı Kenan Hasan Aslan'dan bilgi alan Sırakaya, çıkış için gümrük sahasında bekleyen gurbetçilerle görüştü, iyi yolculuklar diledi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız