Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Eski Doğanyol gitti, yepyeni bir Doğanyol geldi

Eski Doğanyol gitti, yepyeni bir Doğanyol geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2020 Elazığ depremi sonrası ağır hasar gören Malatya’nın Doğanyol ilçesinde inşa ettiği TOKİ konutları ve köy evlerinin sağlam yapısı, vatandaşlara güven veriyor. Doğanyol’dan görüntüler paylaşan Bakan Kurum, “Malatya Doğanyol’daki afet konutlarımız örnek projelerimizden biri.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2020 Elazığ depremi sonrası ağır hasar gören Malatya’nın Doğanyol ilçesinde inşa ettiği TOKİ konutları ve köy evlerinin sağlam yapısı, vatandaşlara güven veriyor. Doğanyol’dan görüntüler paylaşan Bakan Kurum, “Malatya Doğanyol’daki afet konutlarımız örnek projelerimizden biri.

Eski Doğanyol gitti, yepyeni bir Doğanyol geldi

Kahramanmaraş 25 Aralık- 

Elazığ’da 4 yıl önce meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan Malatya’nın Doğanyol ilçesinin çehresi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ’nin inşa ettiği konutlarla değişti. İlçede, 421 konut, 106 dükkan, 144 köy evi ve 131 ahırın yanı sıra 2 cami inşa edildi.

Bakan Kurum: “Örnek projelerimizden biri”

TOKİ’nin ilçeye kazandırdığı yapılar 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş depremlerinde hasar görmedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Kurum, “Malatya Doğanyol’daki afet konutlarımız örnek projelerimizden biri. Sağlamlığı asrın felaketinde tek bir zarar görmemesiyle kanıtlandı, mimarisi güzelliğiyle göz dolduruyor. Malatyalı Erhan ağabeyimizin de dediği gibi; eski Doğanyol gitti, yepyeni bir Doğanyol geldi” dedi.

Evimizde ufak bir çatlak bile yok

Bakan Kurum’un mesajında yer verdiği hak sahibi Erhan Derin Elazığ depreminde yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: Ailemizden 4 kişiyi kaybettik. Allah o günleri bir daha yaşatmasın, çok kötüydü. Eskiden buralar harabe gibiydi, şimdi yeni gelen biri burayı tanıyamaz. 6 Şubat depreminde de evimizde en ufak bir hasar olmadı. Ufak bir çatlak bile yok. Deprem olsa korkumuz yok, evlerimize güveniyoruz. Şimdi şehrimiz çok güzel oluyor. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanımız Murat Kurum Bey'in hizmetleri ile kısa bir süre içinde burası ayağa kalktı. Eski Doğanyol gitti, yepyeni bir Doğanyol geldi.

Elazığ depreminin ardından inşa edilen yeni konutuna taşındığını anlatan Recep Sert ise “6 Şubat'ta burada, hiç kimsede bir sıkıntı olmadı. Evler mükemmel yapılmıştı. Gerçekten buradaki perde betonlara harcanan parayla bir Doğanyol daha yapılabilirdi. Devletimize teşekkür ederiz. Gece yatarken başımı rahatça yastığa koyabiliyorum. Çünkü, huzurla yapılmış evlerde huzurla yaşıyoruz" diye konuştu.

6 Şubat depreminde evimiz salıncak gibi sallandı ama yıkılmadı

Saliha Say da Elazığ depreminde çok kayıp verdiklerini, bir süre çadır ve konteynerlerde kaldıklarını söyledi. Say, “Sonra hükümetimiz bize bu evi yaptı. 6 Şubat depreminde salıncak gibi sallandı ama yıkılmadı. Evim rahat, odamız büyük. Rahat rahat oturuyoruz. Önceki evimiz topraktı ve dökülüyordu. Sürekli toprak süpürüyorduk. Şimdiki evimiz bize saray gibi geliyor" diye konuştu.

Binalarımıza güveniyoruz

6 Şubat depreminde korkmadan evlerinde rahatça oturduklarını kaydeden Orhan Öz “TOKİ'nin evleri çok sağlam, güzel yapıyor. Allah razı olsun. 5.9 büyüklüğündeki depremde bile korkmadık. Binalarımıza güveniyoruz. Her şey çok güzel, dört dörtlük yapıldı. Allah razı olsun" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız