Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Doğum gününde anne olmayı dilediği saatte doğan bebeğe koruyucu anne oldu

Doğum gününde anne olmayı dilediği saatte doğan bebeğe koruyucu anne oldu

İçinden yükselen güçlü bir sesle bir anda koruyucu anne olmaya karar veren 41 yaşındaki avukat Nezihe Boran, aylar önce doğum günü mumunu üflerken anne olmayı dilediği dakikada dünyaya gelen 6 aylık bebeğine kavuştu.

İçinden yükselen güçlü bir sesle bir anda koruyucu anne olmaya karar veren 41 yaşındaki avukat Nezihe Boran, aylar önce doğum günü mumunu üflerken anne olmayı dilediği dakikada dünyaya gelen 6 aylık bebeğine kavuştu.

Doğum gününde anne olmayı dilediği saatte doğan bebeğe koruyucu anne oldu

Anadolu Ajansının (AA) "Devlet Korumasından Aile Şefkatine" başlıklı dosya haberinin birinci bölümünde, İstanbul'da yaşayan avukat Nezihe Boran'ın koruyucu aile başvurusu yapıp, uzun süre bekledikten sonra kavuştuğu 6 aylık kız bebeğiyle arasındaki bağ anlatıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depreminin ertesi günü içten gelen güçlü duyguya kulak verip, e-Devlet üzerinden başvuruda bulunan Boran, psikoloğu tarafından yıllar önceki ilk terapisinde, "Kendim doğurmasam bile mutlaka bir çocuğa annelik yapmak istiyorum." dediğini notlarından aktarınca attığı adımın "gecikmiş bir kavuşmanın başlangıcı" olduğunu fark etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi’ndeki yetkililerle ilk görüşmeler başladığında Boran'ın hisleri daha da güçlendi. Görüşme sabahı, kurumun bahçesinde arkadaşlarıyla beklerken bir anda "Kızım burada, hissediyorum." cümlesi ağzından döküldü.

Boran, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı uzman, kendisiyle eşleştirilen 6 aylık kız çocuğunun dosyasını okumaya başladığında çok daha derin bir bağla karşılaştı.

Kendisiyle eşleştirilen Türkmenistan uyruklu bebeğin, onunla aynı gün doğduğunu, bebeğin doğum saatinin Boran'ın doğum günü pastasındaki mumu üflerken "anne" olmayı dilediği ana denk geldiğini anladı.

Kendisi bekar olan Nezihe Boran, kızıyla ilk karşılaştığı anı da "eşleşme" olarak değil, uzun zamandır beklenen bir buluşma olarak nitelendirip, ikisi arasındaki bağın yıllar önce kurulduğunu düşünüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız