Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Depremin yaraları gönül köprüsüyle sarılacak

Depremin yaraları gönül köprüsüyle sarılacak

SANKO Üniversitesi, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından, bölgede depremden etkilenen üniversitelerin akademisyen ve öğrencileri ile yurt dışında yaşayan Türk bilim insanlarının da aralarında olduğu bilimsel paydaşlar arasında gönül köprüsü kuracak.

SANKO Üniversitesi, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından, bölgede depremden etkilenen üniversitelerin akademisyen ve öğrencileri ile yurt dışında yaşayan Türk bilim insanlarının da aralarında olduğu bilimsel paydaşlar arasında gönül köprüsü kuracak.

Depremin yaraları gönül köprüsüyle sarılacak

Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, deprem felaketinin yaralarının sarılmasına katkı sunmak için akademik ve idari kadronun seferber olduğunu belirterek, “Yaralarımızı el birliğiyle sarıp zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla aşacağız” dedi.

SANKO Üniversitesi tarafından organize edilecek “Gönül Köprüsü” programının bölgede depremlerden etkilenen üniversitelerin iş birliği ile gerçekleştirileceğini kaydeden Prof. Dr. Dağlı, şunları söyledi: “Cumhuriyeti yükseltecek ve yaşatacak gençlerimize destek olmak, afet sonrası zor günleri birlikte aşmak ve gençlerimizin hayalleri, moral, motivasyon ve rehabilitasyon süreçlerine küresel paydaşlar ile pozitif katkı sağlamak amacıyla ‘Gönül Köprüsü’ programını hayata geçiriyoruz.

Bu projede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.’ sözü yol haritamız oldu.

Bilginin, sürdürülebilir iş birliği ile toplumsal faydaya yönelik oluşturduğumuz programda; bölgede depremden etkilenen üniversitelerimizin akademisyen ve öğrencilerini yurt dışında yaşayan Türk bilim insanlarının da aralarında olduğu bilimsel paydaşlarla bir araya getireceğiz.”

Deprem felaketinin yaralarının sarılması için toplumun her kesimine büyük görevler düştüğüne vurgu yapan Prof. Dr. Dağlı, “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz ve acımız büyük. Gün birlik olma günü, dayanışma ve yardımlaşmaya bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu süreçte hepimize büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Dağlı, “Deprem felaketinde vefat eden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ülkemize ve milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah ülkemize ve tüm insanlığa bir daha böyle acılar yaşatmasın” diyerek sözlerini tamamladı.

Gaziantep Tomurcukları Projesi

Bu arada, daha önce de SANKO Üniversitesi tarafından, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle depremden etkilenen çocuklara yönelik “Gaziantep Tomurcukları Projesi” hayata geçirilmişti.

Gaziantep’te depremden etkilenen çocuklara yönelik geliştirilen projeyle, ebeveynlerini kaybetmiş çocuklar ile tedavi altında olan ebeveynlerinin yanında refakatçi olarak kalan çocukların belirlenmesi, çocukların sağlık, eğitim ve psikososyal açıdan değerlendirilerek desteklenmesi hedeflenmektedir.

SANKO Üniversitesi

SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde Biyoistatistik ve Anatomi alanında doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyokimya ile Beslenme ve Diyetetik alanlarında tezli yüksek lisans, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde eğitim veriliyor. Ayrıca Tıp Fakültesi, 10 ana bilim dalında Tıpta Uzmanlık Eğitimi verme konusunda yetkilendirildi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız