Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Depremde ailesini kaybeden Nil'e babaannesi sahip çıktı

Depremde ailesini kaybeden Nil'e babaannesi sahip çıktı

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremlerde annesini, babasını ve iki kardeşini kaybeden 7 yaşındaki Nil, babaannesi Havva Karabacak ile yaşamını sürdürüyor.

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremlerde annesini, babasını ve iki kardeşini kaybeden 7 yaşındaki Nil, babaannesi Havva Karabacak ile yaşamını sürdürüyor.

Depremde ailesini kaybeden Nil'e babaannesi sahip çıktı

Havva Karabacak, Suriye'daki iç savaş nedeniyle eşi Sabit ve oğlu Ahmet Karabacak ile 2012 yılında Bayırbucak bölgesinden Türkiye'ye sığınarak Osmaniye'ye yerleşti.

Savaşta yaşadığı acıları Türkiye'de unutmaya çalışan Karabacak, yıllar içerisinde oğlunu da evlendirdi. Karabacak'ın oğlu, gelini ve 3 torunuyla yaşadığı güzel günler, 6 Şubat 2023'teki depremlerle acıya dönüştü.

Depremde Rahime Hatun Mahallesi'nde 5 katlı binanın yıkılması sonucu Karabacak'ın oğlunun ailesiyle yaşadığı bina yıkıldı. Karabacak'ın oğlu Ahmet, gelini Suheyna ve torunları Ömer ve Faruk'un cansız bedenleri çıkarılan enkazdan, diğer torunu Nil ise yaralı olarak kurtarıldı.

Oğlunu, gelinini ve 2 torununu kaybeden 64 yaşındaki Karabacak, onlardan geriye kalan Nil ile yaşama tutunuyor. Havva Karabacak, AA muhabirine, oğlunun emaneti torununa en iyi şekilde bakmaya çalıştığını söyledi.

Nil'i mutlu edebilmek için çabaladığını anlatan Karabacak, "Benim oğlumun çocuğu, torunum dedim, kimseye vermedim. Aramız çok iyi, okula götürür getiririm onu. Oyunlar oynarız. Beraber yaşayıp gidiyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız