Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Deprem bölgeleri canlı, neşeli, sokaklarına yeniden kavuşacak

Deprem bölgeleri canlı, neşeli, sokaklarına yeniden kavuşacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman Kent Meydanı Yerinde Dönüşüm Sahası ile Mara ve Musalla Mahallesi deprem konutlarının yapım alanını yerinde inceledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman Kent Meydanı Yerinde Dönüşüm Sahası ile Mara ve Musalla Mahallesi deprem konutlarının yapım alanını yerinde inceledi.

Deprem bölgeleri canlı, neşeli, sokaklarına yeniden kavuşacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen Adıyaman’da ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Adıyaman Kent Meydanı Yerinde Dönüşüm sahasını ziyaret eden Bakan Mehmet Özhaseki, daha sonra Mara ve Musalla mahallelerinde yaptırılan TOKİ deprem konutlarında incelemelerde bulunarak çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bakan Özhaseki, Adıyaman programı kapsamında Valilikte İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, Adıyaman’ın merkezinde, kırsalında, köylerinde ve meydan civarındaki alanlarda 40 binden fazla inşaata başladıklarını ifade etti. Bakan Mehmet Özhaseki, alt yapının iyileştirilmesi için de Dünya Bankasından aldıkları krediyi hibe olarak Adıyaman Belediyesine vereceklerini dile getirdi.

Köy evleri için hafif çelik sistemli konutların yapılacağını ifade eden Bakan Özhaseki, “Depreme en dayanıklı olan yapı budur. Çelik yapıyla tüm köylerimizi inşa edeceğiz. İhalelere Adıyaman'dan başladık, devam ediyoruz. 7 bin civarında yapacağız. 6 ay içerisinde tek katlı köy evlerimizin tamamını bitirip, evlerimizi hak sahiplerine teslim etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Konutların teslimi ile ilgili bilgi veren Bakan Özhaseki, şöyle konuştu: “Yılsonunda 4 bin 500 kadar konutu inşallah hak sahiplerine burada dağıtacağız. Şu anda da ihalesine başladığımız ve herhalde çok kısa süre içerisinde tamamlayacağımız köy konutlarımız var. Şu ana kadar da ‘Ben yerinde dönüşüm yaparım. Bir araya geliriz vatandaşlarla, komşularımızla veya ben kendi evimi kendim yaparım’ diyen 21 bin kişi bize müracaat etti. Biz, deprem olduğundan bu yana hiç boş durmadık. Emin olun kabinede bizim birinci gündemimiz her zaman deprem. İnşallah, sizin bundan 2 sene önce hatırladığınız Adıyaman canlı, neşeli, sokakların cıvıl cıvıl, dolu dolu olduğu bir ortama yeniden kavuşacak. Sizler normal hayata dönmüş olacaksınız. Adıyaman'dan ayrılmış olan vatandaşlarımız geri dönecekler. Evlerine kavuşacaklar. Onlarla da inşallah huzur içerisinde oturacaklar."

Bakan Mehmet Özhaseki'nin Adıyaman'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşması sırasında, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, 5.2 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Bakan Özhaseki, deprem sırasında toplantıdan çıkarak Adıyaman Valiliği önünde gazetecilere açıklamada bulundu. Deprem anında hızlıca dışarı çıktıklarını belirten Bakan Özhaseki, "2 saattir devam ettiğimiz toplantının zaten sonuna yaklaşmıştık. Bu arada deprem olunca da hep beraber dışarı çıkmayı daha uygun gördük. Çok şükür devlet olarak biz depremin ilk gününden itibaren ne yapılması gerekiyorsa onları sırayla yapıyoruz. Şu anda da yapılması icap eden kalıcı konut sağlıklı bir şekilde yapılması, güvenli bir şekilde inşa edilmesi ve dışarıda kalan vatandaşlarımızın bir an önce evlerine kavuşmalarıdır." dedi.

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız