Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Bakan Tunç, “Temel hak ve özgürlükler daha da güçlenecek”

Bakan Tunç, “Temel hak ve özgürlükler daha da güçlenecek”

Adalet Bakanı Tunç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Adalet Bakanı Tunç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Tunç, “Temel hak ve özgürlükler daha da güçlenecek”

Kahramanmaraş 10 Aralık-

Bakan Tunç mesajında, her insanın, başta yaşam hakkı olmak üzere bütün temel haklarının kutsal ve dokunulmaz olduğunu belirtti.

Çok sayıda sessiz devrim niteliğinde reforma imza attık

İnsan haklarını korumanın, inancın ve hukukun gereği olduğunu ifade eden Bakan Tunç, şöyle devam etti: “İnsan hakları, insanın sadece insan olmasından dolayı sahip olduğu haklardır ve her insanın başta yaşam hakkı olmak üzere bütün temel hakları kutsal ve dokunulmazdır.  Kadim geleneğimize göre yaratılmışların en şereflisi olan insanın haklarını korumak, hem inancımızın hem de hukukun gereğidir.    

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 22 yılda “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesinden hareketle temel hak ve özgürlükleri yüceltmek, Hukuk Devleti ilkesini her alanda egemen kılmak, Anayasamızdaki vesayetçi ruhu azaltmak, demokrasimizi daha da güçlendirmek için çok sayıda sessiz devrim niteliğinde reforma imza attık.”

Temel hak ve özgürlükleri daha da güçlendirecek adımlar atmaya devam edeceğiz

Yargı Reformu Strateji Belgesinin önemini bir kez daha vurgulayan Bakan Tunç, paylaşımında “Temel hak ve özgürlükleri daha da güçlendirecek adımlar atmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. Bakan Tunç, paylaşımında şunları kaydetti; “Türkiye Yüzyılının ilk temel politika belgelerinden olacak yeni Yargı Reformu Strateji Belgemizde de Hukuk Devletini daha da tahkim edecek, temel hak ve özgürlükleri daha da güçlendirecek adımlar atmaya devam edeceğiz. Huzurlu ve güvenli bir gelecek, daha adil bir dünya için şüphesiz insan hakları korunmalıdır.  

Ancak günümüzde başta Filistin olmak üzere birçok coğrafyada insan hakları ihlallerinin eriştiği boyut, insanlığın geleceği adına endişe vericidir.   En temel insan hakları olan yaşam hakkı, mülkiyet hakkı, güvenlik hakkı, din ve vicdan özgürlüğü yok sayılmaktadır. Uluslararası kuruluşlar ve mekanizmalar insanlığın sorunlarını çözmekte yetersiz ve etkisiz kalmaktadır.   Sözde demokrasi ve insan hakları savunucusu ülkeler, insan haklarının evrensel olma vasfını teoriden pratiğe geçirememiş, Filistin ve mazlum coğrafyalardaki sınavını geçememiştir.  

Türkiye olarak nerede olursa olsun yaşanan acılara ve hak ihlallerine karşı sesimizi yükseltmeyi, her zaman adaleti ve hakkaniyeti savunmayı sürdüreceğiz. Güçlünün değil haklının yanında olmaya devam edeceğiz.   Acıların ve adaletsizliklerin yaşanmadığı, barışın ve insan onurunun egemen olduğu, insan haklarının güvence altına aldığı daha güzel bir dünya temennisiyle.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız