Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Bakan Tunç, 2 yargı paketinin hazır olduğunu açıkladı

Bakan Tunç, 2 yargı paketinin hazır olduğunu açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Terörden kurtularak, birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirerek, hep beraber Türkiye Yüzyılı'nı, terörsüz bir Türkiye'yi inşa ederek ülkemiz yoluna devam edecek. dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Terörden kurtularak, birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirerek, hep beraber Türkiye Yüzyılı'nı, terörsüz bir Türkiye'yi inşa ederek ülkemiz yoluna devam edecek. dedi.

Bakan Tunç, 2 yargı paketinin hazır olduğunu açıkladı

Kahramanmaraş, 18 Mart 2025-

Bakan Tunç, Ankara Hakimevi'nde basın kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Buradaki konuşmasında ramazanın kardeşlik ve birlik ayı olduğuna işaret eden Adalet Bakanı Tunç, bu ayın, milletin birliğine, ülkenin dirliğine vesile olmasını diledi.

Hep beraber el birliğiyle ülkemizi terörden kurtaracağız

Terörün 40 yıldan bu yana Türkiye'nin önünde büyük bir engel olduğuna dikkati çeken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şunları kaydetti: "Bu anlamda devam eden çalışmalar inşallah başarıya ulaşır. İmralı ile DEM heyetinin görüşmesinden sonra ortaya çıkan çağrı, terör örgütünün feshine ve silahları bırakmasına yönelik. Bunun gerçeğe ulaşması, hayata geçmesi ülkemiz için çok önemli bir aşama olacak. Türkiye Yüzyılı'na başladığımız şu süreçte terörden kurtularak, birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirerek, hep beraber Türkiye Yüzyılı'nı, terörsüz bir Türkiye'yi inşa ederek ülkemiz yoluna devam edecek."

Terörsüz Türkiye hedefinde herkese düşen sorumluluklar bulunduğunu belirten Bakan Tunç, "Hep beraber, el birliğiyle ülkemizi terörden kurtaracağız. 40 yıldan bu yana ülkemizi sıkıntıya sokan terör belasını sona erdirerek çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğe huzurla bakmasını sağlamış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

İki yargı paketi hazır

Adalet Bakanı Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin kısa süre önce kamuoyuyla paylaşıldığını anımsatarak, belgede önümüzdeki 5 yılı kapsayan hedeflerin bulunduğunu ifade etti. Belgede, yargının hızlandırılması, vatandaşların gecikmeksizin hakkına kavuşabilmesi anlamında çok önemli hedeflerin yer aldığını aktaran Bakan Tunç, bu kapsamda hazırlanan iki yargı paketinin hazır olduğunu belirtti.

Hazırlanan paketlerin kısa sürede TBMM'nin gündemine getirileceğini bildiren Adalet Bakanı  Tunç, şöyle devam etti: "Bu hedefleri bir takvim doğrultusunda hızlı bir şekilde yerine getireceğiz. Öncelikle ceza adaleti sisteminin etkinliğinin artırılmasına yönelik alacağımız tedbirler var. Bu konudaki ilk yargı paketini de hazırlamış durumdayız. Önümüzdeki günlerde milletvekillerimizin takdirlerine arz edeceğiz. Hukuk yargılamalarındaki etkinliği artırmak, hızlandırmak ve vatandaşlarımızın uzun süren yargılamalardan ve duruşmalardan kurtulmasıyla ilgili alacağımız tedbirler var. O da hukukla ilgili bir paketimiz, o da hazır. Onu da inşallah önümüzde günlerde, Meclis yaz dönemine girmeden, bu iki paket tafsilatlı bir şekilde Meclis'ten geçmiş olacak. Tabii ki milletvekillerimizin takdirleriyle bunlar olacak.

Özellikle adalete erişimi kolaylaştıracak, hukuk yargılamalarının etkinliği ve insan kapasitesinin, kurumsal kapasitenin güçlendirilmesiyle ilgili birçok hedef var. Bu hedefleri de inşallah süreç içerisinde ilk etapta acil olanları, yasa gerektirenleri Meclisimizin takdirlerine arz edeceğiz. Tüm hedefimiz, vatandaşlarımızın yargıya güvenini en üst noktaya çıkarmak ve hukuk devleti ilkesini daha da tahkim ederek yolumuza devam etmek."

“Yeni Anayasa” hedefi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin en önemli hedeflerinden birinin de demokratik, sivil, katılımcı, yeni bir anayasa olduğunu vurguladı. Bugünlere darbe Anayasası'yla gelindiğine dikkati çeken Bakan Tunç, Anayasa'daki vesayetçi ruhu ortadan kaldırmak için çok önemli reformların hayata geçirildiğini, ancak bunun Anayasa'daki yeknesaklığı bozduğunu söyledi.

Adalet Bakanı  Yılmaz Tunç, şunları kaydetti: “Bu noktada yeni bir anayasa, baştan sona yeni yazılmış, sivillerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, milletin temsilcilerinin yazdığı bir anayasayla Türkiye Yüzyılı'na başlamamız lazım. İnşallah bu konuda Meclis'te bir uzlaşma sağlanır. Meclis Başkanımızın bu konuda başlatmış olduğu bir çalışma var. O çalışma, 'Terörsüz Türkiye' hedefindeki çalışmalar. İnşallah ülkemiz Türkiye Yüzyılı'na başlarken tüm prangalarından kurtularak, demokratik hukuk devleti yolunda milletimizin refahı ve ülkemizin kalkınması noktasında emin adımlarla yoluna devam eder.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız