Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Bakan Kurum: “Plastik poşet fiyatı değişmedi”

Bakan Kurum: “Plastik poşet fiyatı değişmedi”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından Resmî Gazete’de yayımlananan plastik poşette geri kazanım katkı payı düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kurum “Plastik poşet fiyatı DEĞİŞMEDİ. Vatandaşlarımız için plastik poşet yine 25 kuruş.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından Resmî Gazete’de yayımlananan plastik poşette geri kazanım katkı payı düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kurum “Plastik poşet fiyatı DEĞİŞMEDİ. Vatandaşlarımız için plastik poşet yine 25 kuruş.

Bakan Kurum: “Plastik poşet fiyatı değişmedi”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Resmî Gazete'de yayımlanan plastik poşette geri kazanım katkı payı düzenlemesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Plastik poşet fiyatının değişmediğine vurgu yapan Bakan Kurum, "Plastik poşet fiyatı DEĞİŞMEDİ. Vatandaşlarımız için plastik poşet yine 25 kuruş. Marketlerin devletimize ödeyeceği ve çevre projelerimizde kullandığımız plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş olarak belirlendi. Yani; ne dediysek o!" ifadelerini kullandı. 

Vatandaş poşete yine 25 kuruş ödeyecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş oldu. Buna göre, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38,5 kuruş olacak. 

Vatandaşın poşete ödeyeceği 25 kuruşta ise bir değişiklik olmayacak. Poşette marketlerin ödeyeceği geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş olarak belirlendi. Her yıl yeniden değerlendirme oranına göre belirlenen geri kazanım katılım payında bu yıl Cumhurbaşkanı kararıyla indirime gidildi. Yüzde 122,93 oranında yapılması planlanan artışta indirim yetkisi kullanılarak 55 kuruş olması gereken plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 olarak belirlendi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız