Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | 50 depremzede çifte düğün ve çeyiz desteği sağlanacak

50 depremzede çifte düğün ve çeyiz desteği sağlanacak

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 50 çift için düğün organize edilecek ve çeyiz desteği sağlanacak.

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 50 çift için düğün organize edilecek ve çeyiz desteği sağlanacak.

50 depremzede çifte düğün ve çeyiz desteği sağlanacak

Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Diyanet Vakfı, Hatay ve Konya İl Müftülükleri, Mehir Vakfı ile Mehir Aile Derneği işbirliğinde "Toplu Düğün Projesi" başlatıldı.

Projenin tanıtım toplantısı, Hatay İl Müftülüğü binasında düzenlendi.

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Mevlüt Topçu, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayalleri yıkılan gençlerin evlenmesine vesile olmak istediklerini söyledi.

Kentte 2 yıl önce de 100 nişanlı çifte toplu düğün ve çeyiz desteği verdiklerini belirten Topçu, "Samimiyet ve gayretle yola çıkılan bu kutlu evlilik projesinde, 50 nişanlı depremzede çiftimizin evlilik yolunda ilk adımlarını atmalarına destek olacağız. Bu büyük projeyle yalnızca birer düğün değil umut ve huzur dolu, bereketli yuvalar kuracağız inşallah." dedi.

Topçu, projenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özdemir de projeden yararlanmak isteyenlerin başvurularının 1 Kasım-31 Aralık'ta alınacağını ifade ederek, şöyle konuştu: "Çiftlerimizin başvuruları Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesine yapılacak olup, değerlendirmeler Türkiye Diyanet Vakfı kriterleri çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda, 18-40 yaş arasında olmak, ilk evliliğini yapıyor olmak, mal varlığı ve aracı bulunmamak, vergi mükellefi olmamak şartları aranacaktır. Gayemiz aile kurumunu korumak, gençlerimizin yaralarını sarmak ve geleceğe umutla bakan nesillerin yetişmesine katkı sunmaktır."
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız