reklam
Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Turizm | Tesadüfen bulunan sur duvarı kalıntılarında inceleme

Tesadüfen bulunan sur duvarı kalıntılarında inceleme

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, tesadüfen bulunan sur duvarlarını andıran yapının tarihi değerinin tespiti için çalışma başlatıldı.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, tesadüfen bulunan sur duvarlarını andıran yapının tarihi değerinin tespiti için çalışma başlatıldı.

Tesadüfen bulunan sur duvarı kalıntılarında inceleme

İlçeye bağlı dağlık bölgedeki Çokak ve Çığşar mahalleleri arasında yer alan hakim bir tepede mantar toplayan Orhan Koşar sur duvarlarını andıran yapıyla karşılaştı.

 

Koşar'ın durumu bildirmesi üzerine Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Toroğlu ve araştırmacı-yazar Celil Çınkır, bölgede inceleme yaptı.

 

Belediye Başkanı Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Andırın'ın dağları, akarsuları, ormanları, kaleleri ve yaylasıyla bilinen bir ilçe olduğunu belirtti.

 

Doğal güzelliklerin yanında ilçenin zengin bir tarihi geçmişinin de bulunduğunun altını çizen Doğan, şunları söyledi: "İlçemiz birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bölgede kaleler, tarihi köprüler, kaya mezarlar, sur duvarları, mozaik kalıntıları var. Bunların bir kısmı tespit ve tescil edilmiş. Biz de araştırmacılarımızla, bilim adamlarımızla tarihi eserlerimizi tespit ederek gün yüzüne çıkarmak, korumalarını sağlamak ve turizme kazandırmak istiyoruz."

 

Prof. Dr. Emin Toroğlu da bulunan kalıntının uzunluğu ve tarzıyla dikkati çektiğini anlatarak, kalıntıların bir yerleşim yerini korumak amaçlı yapılan sura ait olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız