Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Teknoloji | Türkiye, COST katılımlarında zirveyi zorluyor

Türkiye, COST katılımlarında zirveyi zorluyor

Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology – COST) tarafından sunulan katılım istatistikleri açıklandı. Türkiye yürürlükteki tüm aksiyonların yüzde 99’una katılarak önemli bir orana erişti.

Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology – COST) tarafından sunulan katılım istatistikleri açıklandı. Türkiye yürürlükteki tüm aksiyonların yüzde 99’una katılarak önemli bir orana erişti.

Türkiye, COST katılımlarında zirveyi zorluyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, Yönetim Komitesi üyesi olarak 267 Aksiyona katılarak COST’ta en fazla katılım gösteren üçüncü ülke oldu” dedi.

Sıralamalarda en üstlerde

Türkiye, 3 bin 84 çalışma grubuyla dikkat çekerken, COST ağ faaliyetlerine 1.113 bireysel katılımla bu alanda en başarılı 5. ülke oldu. 2022 yılında aktarılan bütçe bazında yaklaşık 1,5 Milyon Avro ile COST üyesi 41 ülke arasında en çok bütçe aktarılan 4. ülke olmayı başardı.

Kadın araştırmacıların istatistiğinde yüzde 55’lik bir katılım oranı ile cinsiyet dağılımı açısından yüzde 48 olan COST ortalamasının önemli ölçüde üzerine çıkıldı.

Uluslararası arenada parlamaya deva edeceğiz

Bakan Kacır, uluslararası alanda elde edilen başarıların önemine işaret ederek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi ışığında uluslararası arenada parlamaya devam edeceğiz. Türkiye, 267 aksiyona katılarak COST’ta en fazla katılım gösteren üçüncü ülke oldu. Ülkemiz, genç araştırmacıların katılım verilerinde de çok başarılı bir performans sergiledi. Genç araştırmacıların programa katılım oranında Türkiye birinci sırada yer aldı. Bu başarılar Türkiye’nin doğru yolda ilerlediğinin göstergesi. Araştırma ve geliştirme ekosistemimizle dünya sahnesinde ön sıralarda olmaya devam edeceğiz. Ülkemiz, bilim ve teknolojide öncü olma hedefiyle COST ağlarındaki etkinliğini sürdürürken, Türkiye Yüzyılında başarılarımızla iz bırakacağız.” ifadelerini kullandı.

Bilim insanlarına destek sağlıyor

Kuruluş, üyesi olan ülke araştırmacılarının COST Aksiyonu adı verilen uluslararası bilim ve teknoloji platformlarına dahil edilmeleri adına faaliyet gösteriyor. COST, sunduğu ağ destekleriyle bilim insanlarının uluslararası proje gruplarına erişimlerinde ciddi katkılar sağlıyor.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız