Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Teknoloji | Tarımda son teknolojiler TEKNOFEST'te sergilenecek

Tarımda son teknolojiler TEKNOFEST'te sergilenecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda son teknolojileri, yarın başlayacak dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te vitrine çıkaracak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda son teknolojileri, yarın başlayacak dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te vitrine çıkaracak.

Tarımda son teknolojiler TEKNOFEST'te sergilenecek

30 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde Ankara Etimesgut 11. Hava Ulaştırma Üssü'nde gerçekleştirilecek TEKNOFEST'te tarım sektörü de yerini alacak.

Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı 200 metrekarelik standında tanıtım faaliyetleri gerçekleştirecek.

TEKNOFEST coşkusu Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da

Bakanlık, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda açılacak stantta Bitkisel Üretim, Devlet Su İşleri, Hayvancılık, Orman, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar genel müdürlüklerine ait çeşitli teknolojik ürünleri görücüye çıkaracak.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından "Kapalı Ortamda Gerçekleştirilen Yapay Işıklandırmalı Bitkisel Üretim Modelleri (Dikey Tarım) ve Sera Otomasyon Sistemleri Sergisi" açılacak.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yusufeli Barajı ve Zeynel Bey Türbesi'nin maketleri sergilenecek.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü'ne (HAYGEM) bağlı Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü (KAGEM) tarafından "Kafkas Arı Konağı Projesi" kapsamında hazırlanan bal arısının yaşamındaki mikro detayları makro ortama taşıyan "Arı Yaşamı 3D Sanal Gerçeklik (VR) Uygulaması" katılımcılar tarafından deneyimlenebilecek.

Orman Genel Müdürlüğü de yangınlarla mücadelede kullanılan "Araç Takip Sistemi", "Karar Destek Sistemi", "İnsansız Kule", "İnsansız Hava Aracı" gibi teknolojik araçlarını bir ekran aracılığıyla tanıtacak.

"Orman Yangınları Yönetim Tırı" ve "Orman Yangınları Yönetim Helikopteri" de kara ve hava araçlarının park edildiği alanda sergilenecek. Dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız