Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Teknoloji | Kahramanmaraş’ta TEKNOFEST coşkusu! İnsansız hava araçları yarışları başladı

Kahramanmaraş’ta TEKNOFEST coşkusu! İnsansız hava araçları yarışları başladı

Türkoğlu Demiryolları Lojistik Merkezi, bu yıl TEKNOFEST 2024 Adana kapsamında düzenlenen Uluslararası ve Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışları’na ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin katılımıyla başlayan yarışlar, teknoloji meraklılarına unutulmaz bir şölen sunuyor.

Türkoğlu Demiryolları Lojistik Merkezi, bu yıl TEKNOFEST 2024 Adana kapsamında düzenlenen Uluslararası ve Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışları’na ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin katılımıyla başlayan yarışlar, teknoloji meraklılarına unutulmaz bir şölen sunuyor.

Kahramanmaraş’ta TEKNOFEST coşkusu! İnsansız hava araçları yarışları başladı

TEKNOFEST 2024 Adana kapsamında Türkoğlu Demiryolları Lojistik Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası ve Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışları başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen TEKNOFEST gençliğinin katılımıyla çeşitli yarışmalar düzenlenirken katılımcılara da teknoloji şöleni sunuluyor. 

23 Eylül Pazartesi günü saat 18.00’a kadar devam edecek festival, her gün saat 09.30 itibariyle kapılarını ziyaretçilerine açacak. Geleceğe ışık tutan teknolojilerin yarıştığı festivale başta gençler olmak üzere tüm vatandaşlar davet edildi.

Kahramanmaraş’ta olmak mutluluk verici

İnsansız Hava Araçları Yarışları katılımcılarından Eda Nur Özmen, “Gebze Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Bu organizasyonun Kahramanmaraş’ta olması bizler için heyecan verici. TEKNOFEST sayesinde burada bir etkileşim alanı oluştu. Bu organizasyonun buradaki yaraları sarma noktasında faydalı olacağını düşünüyorum. Hem bizlere hem de Kahramanmaraş’a iyi gelecektir” diye konuştu.

 Ayhan Akbulut, “FORTEX takımı olarak Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden katılım sağlıyoruz. Takım olarak TEKNOFEST’te çok ciddi başarılar kazandık. Kahramanmaraş’ta da hedefimiz birinci olmak. Yaşadığımız asrın felaketinden sonra İnsansız Hava Aracı Yarışları’nın Kahramanmaraş’ta düzenlenmesi bizi mutlu etti. Teknoloji konusundaki bilgi birikimimizi buradaki gençlerle paylaşmak da bizler için çok özel” dedi. 

Şengül Sude Şeker de, “Gebze Teknik Üniversitesi öğrencisiyim. Çok heyecanlıyım ve bizler için çok özel bir deneyim oluyor. İlk defa Kahramanmaraş’a geldik. Burada dereceye girmeyi hedefliyoruz” cümlelerini kaydetti.

TEKNOFEST’e ücretsiz ring seferleri

Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu Demiryolları Lojistik Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası ve Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışları’na ulaşım için şehir merkezinden ücretsiz ring seferleri düzenliyor. 

19 – 23 Eylül tarihleri boyunca her gün Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünden 09.00 – 11.00 – 13.00 - 15.00 ve 17.00 saatlerinde hareket edecekler otobüsler; 10.00 – 12.00 – 14.00 - 16.00 ve 18.00 saatlerinde ise TEKNOFEST alanından geri dönüş yapacak.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız