Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Teknoloji | Bayraktar, “Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliği noktasında önemli bir görev üstleniyor”

Bayraktar, “Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliği noktasında önemli bir görev üstleniyor”

Silivri ve Tuz Gölü’ndeki doğal gaz depolama tesisleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ‘Enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlayan tesislerimiz, Avrupa’ya örnek teşkil edecek nitelikte. Bu iki tesisin Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliği noktasında önemli bir görev üstleniyor.’ dedi.

Silivri ve Tuz Gölü’ndeki doğal gaz depolama tesisleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ‘Enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlayan tesislerimiz, Avrupa’ya örnek teşkil edecek nitelikte. Bu iki tesisin Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliği noktasında önemli bir görev üstleniyor.’ dedi.

Bayraktar, “Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliği noktasında önemli bir görev üstleniyor”

Silivri ve Tuz Gölü’ndeki doğal gaz depolama tesisleri, Türkiye’nin doğal gazda arz güvenliğini sağlama noktasında kilit rol üstleniyor. 

2028’de 12 milyar metreküplük depolama kapasitesine sahip olması planlanan iki tesis, çevreci özellikleriyle dikkat çekiyor. 

Silivri kendi enerjisini rüzgardan, Tuz Gölü de güneşten karşılıyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlayan bu tesislerimiz, Avrupa’ya örnek teşkil edecek nitelikte.” dedi.

Stratejik tesisler

BOTAŞ’a ait Silivri ve Tuz Gölü’ndeki doğal gaz depolama tesisleri, stratejik önemiyle dikkat çekiyor. Silivri’nin 4,6 milyar metreküp, Tuz Gölü’nün de 1,2 milyar metreküp doğal gaz depolama kapasitesi bulunuyor. BOTAŞ, 2028 yılında bu iki tesisin toplamında 12 milyar metreküplük bir depolama kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

Silivri’de Rüzgar Enerjisi

Tesislerin önemli bir diğer özelliği de çevreci olması. Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi’nde 4.2 MWe gücünde Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) bulunuyor. Mevcut yapıda üretilen elektrik, tesisin ihtiyaçlarının tamamını karşılıyor. Ayrıca ilave 4,2 MWe’lik yeni bir RES için de çalışmalar sürüyor. Yeni RES’in bu yıl sonunda inşaatının tamamlanması planlanıyor. Devreye alınmasıyla Silivri’de rüzgar enerjisi kurulu gücü 8,4 MWe’ye çıkmış olacak. 

Tuz Gölü’nde Güneş Enerjisi

Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi ise gücünü güneş enerjisinden alıyor. 3 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) bulunan tesis, tüm ihtiyacını bu santralden karşılıyor. Bunun yanı sıra ilave 30 MWe’lik yeni bir GES’in de çalışmalarına başlanmış durumda. İlave yatırımın hayata geçmesiyle birlikte tesisin GES kapasitesi 33 MWe’ye çıkacak. 

Çevreci tesisler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, her iki tesisin Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliği noktasında önemli bir görev üstlendiğini belirterek, “Silivri ve Tuz Gölü doğal gaz depolama tesislerimiz, hem çevreci uygulamalarıyla hem de enerjisini karbonsuz, yenilenebilir enerjiden karşılamasıyla Avrupa'da örnek tesislerden. Bu yıl yapacağımız ilave yatırımlarla RES ve GES kapasitelerini de artırmayı hedefliyoruz.” dedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız