Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
35°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Spor | BİGG Spor Ödülleri sahiplerini buldu

BİGG Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte, iki bakanlık arasında imzalanan Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü kapsamında düzenlenen BİGG Spor Ödülleri Yarışması'nın törenine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte, iki bakanlık arasında imzalanan Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü kapsamında düzenlenen BİGG Spor Ödülleri Yarışması'nın törenine katıldı.

BİGG Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Riva Kamp ve Eğitim Merkezi’ndeki törende konuşan Bakan Bak, sportif başarı için teknolojiye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Stantları dolaşırken çok mutlu oldum. Genç firmalarımızın dışarıdan çok büyük paralarla ithal ettiğimiz ürünleri yapmaları, yapmaya başlamaları gerçekten çok önemli. Ölçemediğiniz bir şeyi yönetemezsiniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 22 yılda Türkiye'nin teknolojiye, AR-GE'ye yaptığı yatırımların artarak devam ettiğini kaydeden Bakan Bak, "Spor endüstrisi söylenen rakamlara göre 680 milyar dolar. Bu endüstrinin yaklaşık yarısı ekipman, teknoloji ve bunların kullanılmasını kapsıyor. Stantlarda çok başarılı çalışmalar gördüm. Bence çok önemli bir şey. Güzel işler yaptık." diye konuştu.

Türkiye'de bir spor devriminin yaşandığını vurgulayan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi, sporu çok iyi bilmesiyle ilgili. Türkiye son 22 yılda statlar, salonlar, havuzlar, binlerce tesis kazandı. Bu tesislerin hepsi sporcularla dolmaya başladı. Ama buna ne lazım? Bu sporcuları çok iyi eğitmek için antrenörlere, teknolojiye ihtiyacımız var. Mesela yüzme havuzlarındaki dokunma teknolojisini dışarıdan alıyoruz. Çok pahalı. Bunları da geliştirmemiz lazım. Gençler gelecekte bu ülkede çok önemli işler yapacak hem sporda hem teknolojide. Ülkemiz çok daha güçlü olacak. Federasyonlarımıza, spor kulüplerimize de söylüyorum. Lütfen bu teknolojileri kullanmaya başlayalım, kullanalım."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK BİGG Spor Ödülleri’nde yaptığı konuşmada, ”Bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte spor araştırmaları programı kapsamında yeni bir çağrıya çıkıyoruz. Bu çağrı ile sportif faaliyetlerde karşı karşıya kalınan zorlukları ve güncel yönelimleri ele alan bilimsel araştırma projelerini destekliyoruz. Çağrısı kapsamında yine Gençlik ve Spor Bakanlığımızla beraber, gençlerimizi 21. Yüzyılın yetkinlikleriyle buluşturarak genç istihdamını güçlendireceğiz. Gençlerimizde iklim ve çevreye duyarlılıklarını, bilinçlerini artıracak politika ve uygulama modellerini geliştireceğiz. Bu iki programı geleneksel hâle getirerek de Türkiye Yüzyılının mimarı gençlerimizin gücüyle Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimize daha hızlı ulaşacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından mansiyon ödülü alan ve ilk 5'e giren firmalara ödüllerini Bakan Bak ve Bakan Kacır verdi.

Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

7 branşta 67 girişim başvurdu

Yarışmaya, “Spor teknolojilerinde artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları”, “Sporda yapay zeka uygulamaları”, “Sporla ilişkili istatistik ve büyük veri analizi uygulamaları”, “Bireysel ve takım takip-analiz sistemleri”, “Sporda antrenman teknolojileri”, “İthal spor malzemelerinin yerlileştirilmesi” ile “Sporda sensör teknolojisi” kategorilerinde toplam 67 teknolojik girişim başvurdu.

Yarışmada ilk 5’e girenler toplamda yaklaşık 5 milyon lira ödül ile BİGG Spor Kupası'nın sahibi oldu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız