Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Spor | 2 milyon 750 bin dolar para ödülü dağıtılacak turnuva devam ediyor

2 milyon 750 bin dolar para ödülü dağıtılacak turnuva devam ediyor

DP World Tour takviminde yer alan ve DP Dünya Turu Asya Serisi kapsamında Antalya'da organize edilen Turkish Airlines Open 2026 Golf Turnuvası son gün müsabakalarıyla sürüyor.

DP World Tour takviminde yer alan ve DP Dünya Turu Asya Serisi kapsamında Antalya'da organize edilen Turkish Airlines Open 2026 Golf Turnuvası son gün müsabakalarıyla sürüyor.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
2 milyon 750 bin dolar para ödülü dağıtılacak turnuva devam ediyor

Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki Regnum National Golf Kulübü sahasında gerçekleştirilen turnuvaya 32 ülkeden 4'ü Türk 156 sporcu katılıyor.

Turnuvanın son gününde 79 sporcu final grubunda mücadele etti. İsveçli Mikael Lindberg ve Portekizli Daniel Rodrigues 209 vuruş (-7), Fransız Ugo Coussaud, İtalyan Guido Migliozzi, Çinli Wenyi Ding, İspanyol Rocco Repettto Taylor, Yeni Zelandalı Kazuma Kobori ve İtalyan Gregorio De Leo 210 vuruş (-6) skorluk avantaj ile sahaya çıktı.

Turnuvada 2 milyon 750 bin dolar para ödülü dağıtılacak. Şampiyon golfçü, 467 bin doların sahibi olacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Antalya'daki Turkish Airlines Open 2026'da konuştu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Etrafımızda pek çok sorun, savaş, sıkıntılar varken ülkemiz yine güvenli liman olup pek çok organizasyonu gerçekleştirme yeteneğine sahip." dedi.

Bak, Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen Turkish Airlines Open 2026 Golf Turnuvası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, golfün dünyanın en fazla izlenen spor dallarından olduğunu söyledi.

Türkiye açısından golfün önemli bir tanıtım aracı olduğunu belirten Bak, turnuvaya olan ilginin ve canlı yayından izlenme oranlarının oldukça yüksek olduğunu kaydetti.

Sporda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önemli yatırımlar yaptıklarına dikkati çeken Bak, "Cumhurbaşkanı'mızın bize gösterdiği vizyon dolayısıyla ülkemiz pek çok uluslararası organizasyonu gerçekleştiriyor. Antalya da spor turizmi açısından önemli bir kent. Futbol kamplarından yüzme yarışlarına, cimnastikten golf turnuvalarına kadar önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıyor." dedi.

Ülkenin tanıtımı açısından çok önemli

Türkiye'nin bölgede istikrarlı ve güven ortamına sahip bir ülke olduğuna işaret eden Bak, "Etrafımızda pek çok sorun, savaş, sıkıntılar varken ülkemiz yine güvenli liman olup pek çok organizasyonu gerçekleştirme yeteneğine sahip. Bu önemli bir husus. Voleybolda Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul'da oynanıyor. Formula 1, Türkiye'ye dönüyor. Dünyanın en önemli pistlerinden bir tanesi İstanbul. Spor organizasyonlarına önemli destekler veriyoruz. Ülkenin tanıtımı açısından çok önemli." diye konuştu.

Türkiye'nin yatak kapasitesinin, ulaşım ve haberleşme altyapısının, turizm tesislerinin bütün organizasyonları hak eden bir seviyede olduğunu anlatan Bak, golf turnuvasının ilerleyen yıllarda da devam edeceğini dile getirdi.

Bak, Türkiye'de golfe olan ilginin arttığını ve kendilerinin de bu spora destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.


 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız