Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Siyaset | Ünal: "Kılıçdaroğlu'nun katliamı İslam dünyasına bağlamasını kınıyorum"

Ünal: "Kılıçdaroğlu'nun katliamı İslam dünyasına bağlamasını kınıyorum"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Yeni Zelanda Başbakanı bile caninin neden bu katliamı işlediğini açık bir şekilde anlatırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu katliamı İslam dünyasına ve İslami teröre bağlamasını şiddetle kınıyorum. dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Yeni Zelanda Başbakanı bile caninin neden bu katliamı işlediğini açık bir şekilde anlatırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu katliamı İslam dünyasına ve İslami teröre bağlamasını şiddetle kınıyorum. dedi.

Ünal: "Kılıçdaroğlu'nun katliamı İslam dünyasına bağlamasını kınıyorum"

Ünal, Kahramanmaraş'ta bir alışveriş merkezini ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda'daki iki camiye yapılan terör saldırısından dolayı İslam dünyasına başsağlığı diledi.

 

Bir caninin, camiye elinde silahla girip masum, silahsız ve ibadet için orada bulunan insanları katletmesini bütün dünyanın büyük bir nefretle kınaması gerektiğini ifade eden Ünal, "Bu özellikle Batı dünyasının, dünyanın kalbine ektiği İslam nefreti tohumunun sonucudur. Bu katliam, dünyanın kalbine ekilen nefret tohumlarının sonucudur." diye konuştu.

 

Ünal, Türkiye'deki muhalefetin saldırıyla ilgili tutumunu eleştirerek, şunları kaydetti: "Bugün özellikle içeride de muhalefetin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere dönük kullandığı dil de çok tehlikeli bir dildir. Yine Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yeni Zelanda'daki saldırıyı İslam ve İslami terörle birlikte zikretmesini nefretle ve şiddetle kınıyorum. Yeni Zelanda Başbakanı bile caninin neden bu katliamı işlediğini açık bir şekilde anlatırken Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu katliamı İslam dünyasına ve İslami teröre bağlamasını şiddetle kınıyorum. Musevi terörü, Hristiyan terörü olmadığı gibi İslami terör de olmaz. Çünkü terörün dini, dili ve ırkı olmaz. Terör terördür. Şiddet şiddettir. Dünyanın her yerinde  kimden gelirse gelsin terörü dünya kınamadığı sürece dünya terörden kurtulamaz."

 

Mahir Ünal, ABD'nin ve AB'nin PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiğini, ancak Avrupa Parlamentosunda PKK'lılara etkinlik yaptırıldığını söyledi.

 

Bu iki yüzlülük ve çifte standardın tehlikesine dikkat çeken Ünal, "Bu çifte standart devam ederse, dünya terörle gerektiği gibi mücadele edemezse, bu terör insanlığı vuracak ve vuruyor da. O yüzden ben terörün dini, dili ve ırkı olmaz diyorum. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yeni Zelanda'daki terörü İslam ve Müslümanlarla özdeşleştirmesinden dolayı kınıyorum. Özellikle Batı'yı artık insanlığın kalbine nefret tohumu ekmemeye, davet ediyorum. Çünkü bu nefret bumerang gibi döner sonunda sizi vurur." diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız