Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Siyaset | Şengül: “Kongre süreci coşkulu bir şekilde yaşandı!”

Şengül: “Kongre süreci coşkulu bir şekilde yaşandı!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, şehirdeki ilçe kongrelerinin sükun içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, şehirdeki ilçe kongrelerinin sükun içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Şengül: “Kongre süreci coşkulu bir şekilde yaşandı!”

Kongre süreçleri hakkında konuşan Başkan Şengül, “Partimizde delege süreci bittikten sonra başlayan ilçe kongrelerinde şuana kadar 8 tanesini tamamlamış bulunmaktayız. Türkoğlu ilçemizde partimizin tarihinde ilk kez bir bayan bir arkadaşımız başkan olarak seçildi. Diğer ilçelerimizde ise kongre süreçleri sükun içerisinde gerçekleştirildi. Geriye kalan ilçe kongreleri ise bu hafta sonu tamamlanacak” dedi.

 

“2020 yılına dinamik bir şekilde gireceğiz”

 

Kongrelerin partililerin üzerinde olumlu yansımaları olduğuna dikkat çeken Esat Şengül, “Partililerimiz âdeta iktidara gelişimizi büyük bir heyecanla karşılıyorlar. Bu yıl kongrelerimiz geçen yıllara göre daha coşkulu geçti. Tabi ki bunlar partimiz adına güzel şeyler. Geçmişte başka partilere gönül vermiş kişilerin partimize teveccüh gösterdiğini görüyoruz. Partimize katılımlar oluyor. İlçe kongrelerimiz bittikten sonra il kongresinin tarihi ekibimizle birlikte oturup karar vereceğiz.  2020 yılına dinamik bir şekilde gireceğiz. Ve inanıyorum ki ilk yapılacak genel seçimde partimiz iktidar olacak” diye konuştu.

 

“Delegelikler artık kalkmalı”

 

Siyasi partiler kanununun değişmesi gerektiğini kaydeden Şengül şunları söyledi: “Bana göre delegeliğin artık kalkması gerekiyor. Ama siyasi partiler kanunu buna el verişli değil. Bununla ilgili kanun değişikliği yapılmak suretiyle bunu tüm partiler için söylüyorum özelikle bizim partimiz için parti üyesi olan herkes il, ilçe başkanını meclis üyesini ve hatta genel başkanını gönül rahatlığıyla seçebilmelidir. Partimiz bunla ilgili ciddi çalışmalar yapıyor ama takılan konu siyasi partiler kanunu. Önümüzdeki büyük kurultayda bunun değişikliği konusunda tekrardan gündeme getireceğiz. Bunu gerçekleştirebilirsek daha katılımcı bir seçim gerçekleştirebiliriz.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız