Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
33°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Siyaset | CHP İzmir İl Başkanlığına atanan Gümrükçü, basın toplantısı düzenledi

CHP İzmir İl Başkanlığına atanan Gümrükçü, basın toplantısı düzenledi

CHP Genel Merkezince İzmir İl Başkanlığına atanan ve göreve dün başlayan Utku Gümrükçü, Örgütün gerçek sahiplerinin demokratik iradesiyle dün akşam itibarıyla kan dökmeden, polisi çağırmadan CHP'yi teslim aldık, dedi.

CHP Genel Merkezince İzmir İl Başkanlığına atanan ve göreve dün başlayan Utku Gümrükçü, Örgütün gerçek sahiplerinin demokratik iradesiyle dün akşam itibarıyla kan dökmeden, polisi çağırmadan CHP'yi teslim aldık, dedi.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
CHP İzmir İl Başkanlığına atanan Gümrükçü, basın toplantısı düzenledi

İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Gümrükçü, önce gazetecilere İl Başkanlığını gezdirerek dün akşam binaya geldiğinde yaşanan gerginliği anlattı.

Gümrükçü, ülke ve kent genelinde yaşananların, CHP tüzüğüyle örtüşmeyen konular olduğunu ifade ederek, gerginlikleri yumuşatmak için çiçek gönderdiğini ancak CHP'li yöneticiler tarafından çiçeği getiren kişinin tartaklandığını ileri sürdü.

Uzun yıllardır CHP üyesi olduğunu belirten Gümrükçü, "Gençlik, kadın kollarında, ilçe örgütlerinde çalışan arkadaşları 'bar fedaisi' olarak tanımlayıp onların CHP'li olduğundan bile bihaber olan arkadaşlar, maalesef CHP'de dün akşamki tabloyu bilerek ve isteyerek yaşattılar." dedi.

Gümrükçü, sükunetle ve parti teamüllerine uygun şekilde devir teslim törenini gerçekleştirmek için defalarca il yöneticileriyle görüştüğünü söyleyerek, şöyle konuştu: "Her seferinde 'Polisle gelsin, mahkemeyle gelsin.' yanıtını aldım. Taktığım kravata, giydiğim gömleğe, elimde taşıdığım çiçeğe bile laf söyleyecek denli kendinden geçmiş siyasi bilinç ve nezaket sahibi olmayan insanlar tarafından içeriye alınmak istemedik. Bunun sonucunda taban harekatıyla, örgütün gerçek sahiplerinin demokratik iradesiyle dün akşam itibarıyla kan dökmeden, polisi çağırmadan CHP'yi teslim aldık. Böyle olmasını biz de istemezdik ama bütün yolları tükettim."

Kimseyi partiden dışlamayacağını dile getiren Gümrükçü, bu sürecin sonunda siyaseten bazı ayrılıkların olabileceğini öngördüklerini ifade etti.

Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın CHP'den istifa etmesine de değinerek, "Ben Çiğli, o Karşıyaka Belediye Başkanı'ydık. Arada böyle küçük ilçesel tartışmalarımız olmuştur ama kişisel sorunlarımız olmamıştır. Bu son süreçte bir algı yaratıldı. CHP'ye katkı koyacak, katkı koymak isteyen herkese kapımız açıktır." dedi.

Gümrükçü, İl Başkanlığı'nda dün yaşananlarla ilgili disiplin sürecinin olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız