Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Siyaset | Aycan'dan sağlık personeli için atama talebi!

Aycan'dan sağlık personeli için atama talebi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM'de, atama bekleyen sağlık meslek grubu mensuplarının temsilcileriyle basın toplantısı düzenledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM'de, atama bekleyen sağlık meslek grubu mensuplarının temsilcileriyle basın toplantısı düzenledi.

Aycan'dan sağlık personeli için atama talebi!

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aycan, Sağlık Bakanlığının bu yıl 30 bin kadro aldığını, 12 binine atama yapıldığını, 18 bin için hala ilana çıkılmadığını belirterek, "2019 yılı bitmek üzere. Bir an önce bu kadroların dengeli bir şekilde ilan edilmesini bekliyoruz." dedi.

 

620 bin atama bekleyen sağlık personeli adına açıklama yaptıklarını ifade eden Sefer Aycan, sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğuna dikkati çekerek, "Herkes önemli ve gereklidir. Tek başına hekimin sağlık hizmeti vermesi beklenemez." diye konuştu.

 

Sağlık hizmetlerinin sadece hastane yaparak iyileştirilemeyeceğini, ekibin de eksiksiz hizmet vermesi gerektiğini söyleyen MHP'li Aycan, şunları kaydetti: "Personel eksikliği bütün hastanelerde yaşanıyor. Özel hastaneler yeteri kadar sağlık personeli istihdam etmiyor. Tek umut, bu yetişmiş sağlık personelini Sağlık Bakanlığının istihdam etmesidir. Bugün 620 bin atama bekleyen sağlık personeli var. Sağlık Bakanlığı bu yıl 30 bin kadro aldı, 12 binine atama yaptı, 18 bin için hala ilana çıkılmadı. 2019 yılı bitmek üzere. Bir an önce bu kadroların dengeli bir şekilde ilan edilmesini bekliyoruz. Bu alımda her meslek ve gruptan kişilere yer verilmeli. Önümüzdeki yıl bu kadro en az 60 bin olmalı. Bu, sağlık hizmetleri ve ülkemiz açısından son derece önemlidir. Gençler, hakları olmayan şeyi istemiyorlar, hakları olanı talep ediyorlar."

 

Atama Bekleyen Sağlık Personeli Platformu adına yapılan açıklamada da Sağlık Bakanlığının açıkladığı 18 bin atamanın bir an önce yapılması ve gelecek yıl atama yapılacak kadro sayısının 60 bin olması talep edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız