• Haberler
  • Gündem
  • Selden etkilenen alanlarda temizlik ve hasar tespiti başlatıldı

Selden etkilenen alanlarda temizlik ve hasar tespiti başlatıldı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde etkili olan sağanakta Bülbül Deresi'nin taşması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği selden etkilenen alanlarda temizlik ve hasar tespit çalışması başlatıldı.

Haberin Özeti

  • Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde dün akşam sağanak ve Bülbül Deresi'nin taşmasıyla meydana gelen selde Fatih Anbarcıoğlu ve Hüseyin Kul hayatını kaybetti.
  • Selden etkilenen bölgelerde temizlik ve hasar tespit çalışmaları başlatılırken, çevreden gelen ekipler sürüklenen araçları kurtarmak için çalışıyor.
  • Su basan özel bir hastanedeki hastalar çevredeki sağlık kuruluşlarına nakledildi; olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

Kadirli ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanakta Bülbül Deresi'nin taşması sonucu zarar gören alanlarda ekiplerin çalışmaları sürüyor. Çevre ilçelerden gelen belediye ekiplerinin de desteğiyle selde sürüklenen araçların kurtarılması için çalışma gerçekleştiriliyor.

İş yerleri su ve balçık altında kalan esnaf da sağlam kalan ürünlerini kurtarmaya çalışıyor. Su basan hastanedekiler çevredeki sağlık kuruluşlarına nakledildi

Mehmet Can Caddesi'ndeki özel bir hastanenin zemini ve altındaki üç katında su baskını yaşandı. Elektrik kesintisinin de meydana geldiği hastanedeki hastalar, ambulans ve özel araçlarla çevredeki başka sağlık kuruluşlarına nakledildi.

Hastane genel koordinatörü Dr. Mustafa Gürlek, AA muhabirine, selde elektrik panoları, jeneratör sistemi ve görüntüleme cihazlarının sular altında kaldığını belirterek, "Dün akşamdan bu yana suyu tahliye etmeye çalışıyoruz. Hastanedeki faaliyet tamamen durduruldu. Hastaları tahliye ettik çünkü elektrik ve diğer sistemler tamamen çöktü." dedi.

Eğitime ara verildi

Kadirli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün öğleden sonra saat 13.00 itibarıyla eğitim- öğretime ara verildiği bildirildi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanakta Bülbül Deresi'nin taşması sonucu bazı araçlar akıntıya kapılmış, bazıları da sular altında kalmıştı. Selde sürüklenen bir araçtaki Fatih Anbarcıoğlu ve Hüseyin Kul hayatını kaybetmişti.

ANADOLU AJANSI

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!