Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
41°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sanat | Türkoğlu’nda 5. Ulusal Sanat Çalıştayı resim sergisi açıldı

Türkoğlu’nda 5. Ulusal Sanat Çalıştayı resim sergisi açıldı

Sosyal, kültürel ve sanat etkinliklerine öncülük eden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, bu etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. 5.Ulusal Sanat Çalıştayı finali Millet Meydanında düzenlenen programla sona erdi.

Sosyal, kültürel ve sanat etkinliklerine öncülük eden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, bu etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. 5.Ulusal Sanat Çalıştayı finali Millet Meydanında düzenlenen programla sona erdi.

Türkoğlu’nda 5. Ulusal Sanat Çalıştayı resim sergisi açıldı

Türkoğlu Belediyesi tarafından 24-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 5.Ulusal Sanat Çalıştayı son gününde Millet Meydanında yapılan eserlerin sergisi ile sona erdi.

Ülkenin çeşitli yerlerinden Türkoğlu’na gelen Resim sanatçıları, ilçesinin ve Kahramanmaraş’ın değerlerini, gezerek gördükleri güzellikleri tuvallerine resim olarak yansıttı. 

Farklı yaş grupları ve öğrencilerin de ilgi gösterdiği sergide ressamlara katılım belgeleri ve plaket takdim edildi.

“Ressamlar hayallerini tuvallere, belediye başkanları da hayallerini şehirlere taşır”

Düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Okumuş: “5’incisini düzenlediğimiz çalıştayımıza katılım sağlayan tüm sanatçılarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. 

Şehirleri belediye başkanlarının ufkunun yansıtması lazım ve benim 4’üncü dönem belediye başkanlığımda Türkoğlu ilçesini geldiğimde Türkoğlu’ndaki yaşayan insanların buraya aidat duygusunun olduğu, küçücük kız çocuklarımızın doğduğu yerde yaşamasını sağlamak ve hangi imkanlar varsa o imkanları ilçemize getirmekti. Bunların tamamını başardık. Pazartesi günü başladığımız ve bugün sona eren 5’incisi düzenlenen Ulusal Sanat Çalıştayı düzenledik. Büyürken terazinin bir gözünde bilimin, bir gözünde ise sanatın olması gerekiyor. Şehirlerde ve ilçelerde de bu olması gerekiyor. Sanatın değer görmediği belediye düşünemeyiz. Sanatın 9 dalından en önemlisinden bir tanesinin resim sanatı olduğu ve ressamların iki gün Türkoğlu ve Kahramanmaraş’ı gezdirip yöre ile ilgili görselleri tuvallere taşıdılar.

Sloganımız, ‘Ressamlar hayallerini tuvallere, belediye başkanları da hayallerini şehirlere taşır’ amacımız burada sadece fen bilimlerinde çocuklarımızı belirli yerlere getirmek değil, görsel sanatlar alanında da yetenekleri olan çocuklarımızı ressamlarla tanıştıran ve yeni yeni Leonardo Da Vinci gibi ressamlar çıkartmak Türkoğlu’nda” ifadelerine yer verdi. 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız