Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
33°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sanat | SANKO Sanat Galerisi’nde “Araftaki An-Lar” temalı resim sergisi

SANKO Sanat Galerisi’nde “Araftaki An-Lar” temalı resim sergisi

Ressam Onur Arıkan, yağlı boya ile spatula tekniğini kullanarak hazırladığı eserlerinden oluşan “Araftaki An-lar” temalı kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde açtı.

Ressam Onur Arıkan, yağlı boya ile spatula tekniğini kullanarak hazırladığı eserlerinden oluşan “Araftaki An-lar” temalı kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde açtı.

SANKO Sanat Galerisi’nde “Araftaki An-Lar” temalı resim sergisi

SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açmaktan mutluluk duyduğunu belirten Onur Arıkan, “Gaziantep’te kişisel sergimin olması benim için özel bir anı olarak kalacaktır” dedi.

Eserlerinde insanoğlunun yaşam boyu süren kesişmelerini rayların birbirleriyle temasını bir konu üzerinde toparlayıp anlatmaya çalıştığını dile getiren Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sanat beni hayata bağlayan bir yaşam biçimidir. Sanat sadece sanatçı için değil bütün insanlar için önemli. Yaşamın her alanında bir estetik ve sanat var. Biz sanatçılar yaşamın içerisindekileri tuval üzerine yansıtarak gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. 

Toplumun sanata bakışı zamanla bağlantılı bu bağlantıya biz sanatçılar aracılık ediyoruz. Sanat camiası, toplumun sanatla daha fazla iç içe olması için mücadele veriyor.” 

SANKO Holding’in sanata ve sanatçıya verdiği öneme de vurgu yapan Arıkan, “Özel kuruluşların sanata ve sanatçıya daha fazla kıymet vermeleri toplumun geleceği adına önem taşımaktadır. Bu anlamda SANKO Ailesine ve SANKO Sanat Galerisi yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından SANKO Özel Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Koç, SANKO Holding tarafından bastırılan “Zeugma” isimli yayını Onur Arıkan’a takdim etti.

Sergi açılışına, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammed Aliyev, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Hüseyin Yıldırım, ressamlar ve sanatseverler katıldı.

Arıkan’ın 12 eserden oluşan “Araftaki An-lar” temalı kişisel resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 10 Şubat 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız