Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sanat | Onikişubat’ın ‘Kurtuluşun renkleri’ adlı sergisi açıldı!

Onikişubat’ın ‘Kurtuluşun renkleri’ adlı sergisi açıldı!

Onikişubat Belediyesi “Bir Dokun Bin Güzellik Olsun” sloganı ile 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’na ithafen Kurtuluşun Renkleri adlı el sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Onikişubat Belediyesi “Bir Dokun Bin Güzellik Olsun” sloganı ile 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’na ithafen Kurtuluşun Renkleri adlı el sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Onikişubat’ın ‘Kurtuluşun renkleri’ adlı sergisi açıldı!

Piazza Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçe teşkilatı,basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta açıklamalarda bulunan Başkan Mahçiçek “ 12 Şubat Kurtuluş Bayramı arifesinde bu özel güne daha fazla anlam katmak için, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Suzan ve Abdülhâkîm Bilgili Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte el sanatları üzerinde çalışmalar yapan hanım kardeşlerimizin eserlerini vatandaşlarımıza tanıtmak istedik. Hanım kardeşlerimiz burada Kurtuluş Savaşı sırasında tarihimize imza atan Senem Ayşe’nin ve çetelerimizin bez bebeklerini işlediler. Böyle özel bir projede yer aldıkları için onlara teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte el sanatları alanlarında çalışmalara devam edeceğiz. Hem hanım kardeşlerimizin eserlerini tanıtırken, hem de onların ev ekonomilerine katkı sağlamalarına destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “Onikişubat Belediyemiz ve Suzan ve Abdülhâkim Bilgi Halk Eğitim Merkezimizin işbirliği ile böyle önemli bir serginin açılışında bir aradayız. Bugün burada sim sırma, nakış, deri gibi el emeği işler, kültürümüzü yansıtan değerler sergileniyor. Bu vesile ile emeği geçen kardeşlerimize, hanımefendilere çok teşekkür ederiz. Ayrıca Kurtuluş Bayramı’na ithafen yapılması da bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verdi.

 

 

Son olarak sergilenen ürünlerin uzun uğraşlarla elde edildiğinden bahseden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal’da Onikişubat Belediyesi’ne teşekkür ederek, eserlerin çok önemli olduğunu ve Kahramanmaraş’ta bulunan bir konakta sergilenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca EXPO 2023 Onikişubat projesinde de kök boya ile yapılan el yapımı oyuncaklara yer verileceğini ifade eden Sezal, yurt dışından gelen misafirlere bu ürünlerin tanıtılması gerektiğini vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız