Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sanat | Dünya Mülteci Günü, Ademloos tiyatro gösterisi ile anlatıldı

Dünya Mülteci Günü, Ademloos tiyatro gösterisi ile anlatıldı

Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Türk Kızılay Kahramanmaraş Toplum Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 20 Haziran Dünya Mülteci Günü dolayısıyla çocuk edebiyatı yazarı Gerard Van Gemert tarafından kaleme alınan Ademloos (Nefes Almadan) adlı eserden sahneye uyarlanan tiyatro gösterisini çocuklarla buluştu.

Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Türk Kızılay Kahramanmaraş Toplum Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 20 Haziran Dünya Mülteci Günü dolayısıyla çocuk edebiyatı yazarı Gerard Van Gemert tarafından kaleme alınan Ademloos (Nefes Almadan) adlı eserden sahneye uyarlanan tiyatro gösterisini çocuklarla buluştu.

Dünya Mülteci Günü, Ademloos tiyatro gösterisi ile anlatıldı

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tiyatro etkinliğini takip edenler arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve çok sayıda tiyatrosever de yer aldı. Sahne Maraş Tiyatro Okulu oyuncuları tarafından sahnelenen gösteride çocukları önyargılara, ırkçılığa ve kültürel farklılıklara karşı bilinçlendiren, dayanışmayı ve paylaşmayı anlatan pek çok eğitici ders de verildi. Sahne Maraş Tiyatro Okulu öğrencileri sergiledikleri performansla katılımcılardan yoğun alkış aldı.

Birlik ve beraberliğimiz daim olsun

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, etkinlikte yaptığı konuşmada, “İnancımız, gelenek ve göreneklerimiz gereği bizler paylaşmayı, birlik ve beraberlik içinde olmayı çok iyi biliyoruz. Biz kadim bir medeniyetin torunlarıyız. Bizim resmi sınırlarımızın yanı sıra bir de gönül coğrafyamız var. Her zaman gönül coğrafyamızda bulunan, mazlum ve mağdur milletlerin yanında yer aldık. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” ifadelerini kullandı.

Kültür sanat etkinliklerini çok önemsiyoruz

Başkan Hayrettin Güngör konuşmasını, “Çok şükür şehrimizde her alanda olduğu gibi kültür sanat alanında da çok ciddi ilerlemeler kaydettik. Tiyatro, konferans, söyleşi, resim sergisi gibi pek çok alanda etkinliklerimizi hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de kültür sanat etkinliklerimiz artarak devam edecek. Çünkü belediyecilik sadece fiziki yatırımlar gerçekleştirmekten ibaret değil. Bir şehir için fiziki yatırımlar kadar kültür sanat etkinlikleri de çok önemli” cümleleriyle noktaladı.  
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız