Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sanat | 4. Kaş Uluslararası Film Festivali başladı

4. Kaş Uluslararası Film Festivali başladı

Antalya'da 4. Kaş Uluslararası Film Festivali'nin açılışı yapıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kaş ilçesinde Kaş Bir Rüya temasıyla düzenlenen festival, Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Antalya'da 4. Kaş Uluslararası Film Festivali'nin açılışı yapıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kaş ilçesinde Kaş Bir Rüya temasıyla düzenlenen festival, Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

4. Kaş Uluslararası Film Festivali başladı

Kahramanmaraş, 12 Haziran 2025-

Törene Vali Hulusi Şahin, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Belediye Başkanı Erol Demirhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Fraport TAV Antalya Genel Müdürü Deniz Varol, Festival Direktörü Seren Topaloğlu, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Vali Şahin, kentin yıl boyunca çeşitli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptığını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Mart 1930'da gerçekleştirdiği Antalya ziyareti sırasında Aspendos Antik Kenti'ni de ziyaret ettiğini hatırlatan Şahin, "Atatürk, bu alanların korunmasını ve kültürel etkinliklerle yaşatılmasını istemiştir. Bugün Kaş'taki bu antik tiyatroda, onun vasiyetini yerine getiriyoruz. Uluslararası Kaş Film Festivali'nin bu yıl dördüncüsünün düzenlenmesi, festivalin kurumsallaşması açısından önemli bir başarıdır." dedi.

Tabandan gelen bu tür festivallerin sürdürülebilirliğinin önemine dikkati çeken Şahin, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Şahin ve katılımcılar, festival kapsamında düzenlenen kısa film yarışmasında dereceye giren "The Light (Işık)" adlı filmi izledi.

Festival, 15 Haziran'a kadar devam edecek. Etkinlik kapsamında 11 kısa film sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca yarışma dışı özel seçkiler, söyleşiler, atölye çalışmaları ve alanında uzman isimlerin katılımıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız